2024.03.29, Péntek
Fél év múlva átadhatja a Vasas-stadiont a Market és a KÉSZ
légifotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Fél év múlva átadhatja a Vasas-stadiont a Market és a KÉSZ

magyarepitok.hu

2018.02.21. 13:01 - Hegedűs Gergely

Az 5100 férőhelyes új arénát beforgatták, lelátói közelebb jöttek a pályához, mellette két új sétány is létrejön, javulnak a parkolási lehetőségek.

Hirdetés

Sajtóbejárást tartottak a Market Építő Zrt. és a KÉSZ Építő Zrt. kivitelezésében épülő budapesti lllovszky Rudolf Stadionban. A szerdai eseményen kiderült, a klub Fáy utcai sporttelepén, a régi stadion helyén épülő létesítményt hat-hét hónap múlva adják át. Mostanra az összes nézőtérelem, valamint a tetőszerkezet is a helyére került, a nyugati főlelátó épületében pedig már a beltéri munkálatok zajlanak.

A képre kattintva galéria nyílik - fotók: Bernát Benjámin - légifotók: Dernovics Tamás


Ahogy azt korábban részleteztük, a projektben fűthető gyeppel, négyemeletes főépülettel születik 5154 férőhelyes aréna, melynek lelátója 6204 férőhelyesre bővíthető.


Jelentősen javul a stadion megközelíthetősége

A bejáráson Tóth Mihály, a Vasas projektvezetője hangsúlyozta, a nemzetközi előírások betartásával a lehető legközelebb hozták a lelátókat a pályához. Hozzátette, a régi elrendezéshez képest a pályát és a főépületet kicsit beforgatták, a Hajdú utcával párhuzamossá tették, ezáltal ugyanis sokkal ideálisabban kialakíthatók a parkolók. Arra is kitért, hogy a stadion körüli közlekedés is normalizálódik a beruházással: a keleti és északi oldalon két széles sétány születik.

Így néz ki most az építkezés a Fáy utca felől


A klub projektvezetője a stadion elrendezéséről is beszámolt. A négyszintes főépület a nyugati hosszanti lelátónál kap helyet, a másik hosszú oldal a hazai szurkolóké lesz. A vendégeket a Fáy utca felé eső északi rövid oldalon helyezik el, míg velük szemben a hazai ultrák foglalhatnak helyet. A főépület földszintjére koncentrálódnak a sportszakmai funkciók (öltözők, sajtóterek), az első emeleten díszterem, a másodikon skyboxok kapnak helyet.


Eddig mindig szerencsét hozott az új otthon a klubnak

A szerda déli bejárást a Vasas egykori legendája, Illovszky Rudolf 96. születésnapján tartották meg. Az eseményen elhangzott, a klub korábbi kiemelkedő játékosainak - akik közül többen is jelen voltak az eseményen (többek között Raduly József, Ihász Kálmán, Fister Ferenc, Kiss László, Komjáti András és Müller Sándor is) - ingyen bérletet biztosít a stadionban, „a Vasas-család megerősítésének” céljával. Ennek értelmében, aki valaha bajnoki dobogós vagy Magyar Kupa-győztes volt a Vasas színeiben játékosként vagy edzőként, az megkapja ezt a juttatást.

A bejáráson Hegyi Iván, a klub kommunikációs igazgatója arra emlékeztetett, az első Vasas-stadion avatásakor a klub focistái 5-2-re legyőzték a Ferencvárost, majd amikor másodszor átvette az angyalföldi otthonát, a Vasas megnyerte a magyar bajnokságot.

Galéria

KÉSZ CsoportMarket Építő Zrt.Iparági híreksportberuházásokBudapest

Hírlevél

Hirdetés