2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Kizöldül Eger egyik központi területe
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Kizöldül Eger egyik központi területe

magyarepitok.hu

2018.07.24. 15:47 - Veres Ida

Parkosítják az Erzsébet udvart és rendbe teszik a közműrendszert a belvárosban.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében felújításra kerül több közösségi tér és közterület is Egerben. A program első fázisaként a HE-DO-Penta konzorciuma közműrendszert épített ki és megkezdődtek az Erzsébet udvar munkálatai is.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A projektekről tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a megújuló Erzsébet-udvar kellemes színfoltja lesz a városnak mind a négy évszakban működő megoldásokkal. Beton helyett zöld megoldásokra lehet számítani: a régi burkolatokat teljesen felszámolják, helyette parkot építenek ki nagy mennyiségű növényzettel, korszerű öntözőrendszerrel, padokkal, egységes járófelületekkel. A tér központi területén foglal majd helyet a játszótér, amely modern elemekkel nyújt kikapcsolódást a gyermekek számára. A régi játszótér egyes elemeit szétszedik és a város különböző területein újra felhasználjak.

A város rehabilitációjaként megkezdődtek a közmű rekonstrukciók: 22 000 négyzetméteres területen újították meg a szennyvízfelgyűjtő rendszert. A KEHOP projekt keretében további 5 milliárd forintból várható közműjavítás a város további részein.

A közeljövőben a TOP program részeként felújításra kerül az egykori Helyőrségi Művelődési Otthon, valamint várható az Esterházy tér, a Hatvani kapu tér és a Kossuth Lajos utca északi részének rekonstrukciója is.

Galéria

HE-DOPenta Általános Építőipari Kft.Iparági hírekcsatornaépítésEgervízgazdálkodásközpark

Hírlevél

Hirdetés