2024.03.29, Péntek
Megújult külsővel csábít pihenésre Gödöllő főtere
Fotók: Bernát Benjámin (magyarepitok.hu)

Megújult külsővel csábít pihenésre Gödöllő főtere

magyarepitok.hu

2018.08.17. 10:51 - Veres Ida

A Penta kivitelezésében rekonstruált Szabadság tér vizes látványelemekkel és még több zöld területtel várja az ide érkezőket.

Hirdetés

Csütörtökön adták át Gödöllő felújított főterét. A Szabadság tér és környezete összesen 464 millió forintból született újjá, a Penta Általános Építőipari Kft. kivitelezésében.

A beruházás a „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: a város-központ arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése" projekt keretében valósult meg. A közterület munkálatai során növelték a zöldterületet, és egy olyan új pihenőparkot alakítottak ki, ami rendezvénytérként is megállja a helyét.
 

A képre kattintva galéria nyílik! 


Díszkivilágítés és vizes látványelemek kerültek kiépítésre 

A városi térré történő átalakításkor a természetes elemek használata elsődleges cél volt. A burkolatok és a közművesítés is ennek jegyében korszerűsödött: természetes térkővel és kandeláberekkel újult meg a környezet. A tér középpontjában egy impozáns Zsolnay szökőkutat restauráltak, vizes látványelemekkel egészítették ki, de új díszkivilágítást kapott a templom is. A parkot padokkal látták el és a kerékpártárolást is biztosították.

Ezzel párhuzamosan, egy uniós pályázat keretében megújult a környék kerékpárútja is, így a tér és környezete nem csak a kikapcsolódás szempontjából, de infrastrukturálisan is kiemelkedő jelentőségű.

A jövő évben tervezik továbbá a városháza bővítését és felújítását, amivel befejeződik a teljes főtér rekonstrukciója.

Galéria

Penta Általános Építőipari Kft.Mi épül?Gödöllőközparkközművek

Hírlevél

Hirdetés