2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Ez az az építőipari rendezvény, ami nem a pénztől lett sikeres
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ez az az építőipari rendezvény, ami nem a pénztől lett sikeres

2019.03.27. 17:26 - Hegedűs Gergely

Idén már 60 cég volt jelen az Ybl Szakmai Napon, ami az egyetemen kívüli munkakeresőket is elkezdte bevonzani.

Hirdetés

A hallgatók szervezésében harmadszor valósult meg sikeresen a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának szakmai napja. A Kar zuglói főépületében ezúttal is a hazai építőipar legjelentősebb cégei jelentek meg, ezúttal minden eddiginél nagyobb létszámban. A munkahelyeit és gyakornoki pozícióit bemutató standjaival idén ugyanis már 60 vállalat volt jelen az ágazatból.

A felkínált információbázisból pedig több mint háromszáz diák tájékozódott a szervezők adatai szerint.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Egyre nagyobb a vonzereje

„Fontos hozzátenni, hogy a diákok között idén is rengeteg középiskolás volt, akik egyszerre nyertek képet az egyetem képzéséről és az építőipar mai lehetőségeiről” – árulta el lapunknak Fórizs Lajos főszervező. Hozzátette, idén már vidéki városok középiskolásai is ellátogattak a rendezvényre. „A cégeknél ugyanakkor fontos változás az előző évekhez képest, hogy ebben az évben nagyon sokan maguktól jelentkeztek az eseményre, ami mutatja az Ybl Szakmai Nap rangjának a növekedését.”

A szakmai nap egy kevésbé látogatott eseményből nőtte ki magát három év alatt, annak köszönhetően hogy az egyetem hallgatói újragondolták. A sikereket hozó felfogásról ebben a cikkben és ebben az interjúban írtunk. 

Hogy mennyire megnőtt a szakmai nap ismertsége, arra a szervezők egy másik példát is elmondtak.

Volt olyan résztvevő, aki nem a hallgatók és nem is a cégek soraiból került ki, hanem pusztán az itt található állásbörze nagysága miatt jött el.

A rendezvényen ugyanakkor a cégek információs standjai mellett a szakmai előadások is sok érdeklődőt vonzottak; emellett az egyetem az MSc képzésről és a gyakornoki lehetőségekről is tájékoztatta a vendégeket.


A korábbi hallgatók szakemberként tértek vissza

A másik főszervező, Kincses Péter a szakmai nap vonzerejének növekedése mellett az eredeti célkitűzésük teljesülését hangsúlyozta.

"A legfontosabb, hogy az elmúlt években kiépült, és immár jól működik az egyetem és az építőipari szakma közötti híd, ami képes összehangolni a két fél érdekeit, és ez adja a rendezvény sikerességét.

Szerény költségvetéssel, a megfelelő szellemiség által el tudtunk odáig jutni, hogy ma az Ybl Szakmai Nap az egyik legnagyobb építőipari rendezvény.”

Kincses Péter a rendezvény hatékonyságára is kitért. „Jó volt látni, hogy a cégek képviselői között több nemrég nálunk végzett hallgató volt itt. Az egyik mostani kiállító nemrég még főszervező volt az Ybl Szakmai Napon” – tette hozzá mosolyogva.


A további előrelépéshez új megoldások kellenek

A főszervező a jövőről is szót ejtett, hangsúlyozva hogy a folytatásban át kell majd strukturálni a szakmai napot: „Ebben a formában, ez a száz százalék, amit tud.

Emiatt nagyon fontos, hogy a friss hallgatókat be tudjuk vonni a szervezésbe, az ő gondolataik fogják megadni azt a pluszt, amivel még színesebbé válik a rendezvény, és még több céget lesz képes befogadni.”

Az idei szakmai napon a legjelentősebb építőipari vállalatok vettek részt: többek közt a Colas Út Zrt., a Duna Aszfalt Kft., az EB Hungary Kft., az Epronex Zrt., a Grabarics Kft., a HBM Kft., Kalotherm Építőipari Zrt., a KÉSZ Zrt., a Laterex Zrt., a Leier Kft., a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete, a Mapei Kft., a Market Építő Zrt., a Peri Kft., a SADE Magyarország, a Veolia Magyarország, a Sika Hungária Kft., a Strabag csoport, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. és a ZÁÉV Zrt. élt az egyetem által teremtett lehetőséggel.

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.Leier Hungária Kft.Market Építő Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.LATEREX Építő Zrt.StrabagMapei Kft.Grabarics Kft.KÉSZ CsoportColasKalotherm Építőipari Zrt.Epronex Zrt.Peri Kft.Kincses PéterEBH INVESTIparági hírekYbl Szakmai NapSika Hungária Kft.HBM Kft.szakemberképzésSade-Magyarország Mélyépítő Kft.Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

Hírlevél

Hirdetés