2024.03.29, Péntek
A Construmán rajtolt el a magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép értékesítése
Fotók: Nagy Eszteranna/magyarepitok.hu

A Construmán rajtolt el a magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép értékesítése

magyarepitok.hu

2019.04.03. 17:59 - Hegedűs Gergely

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. innovációja különdíjat nyert az építőipar egyik legfontosabb eseményén, akárcsak a Sika Kft. által előállított szigetelési rendszer.

Hirdetés

Budapesten immár 38. alkalommal nyitották meg a Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítást. A Hungexpo vásárközpontban 20 ország közel 550 kiállítója mutatkozik be, a vasárnapig tartó rendezvényre mintegy 50 ezer látogatót várnak.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Nagy Eszteranna/magyarepitok.hu


Újabb 53 százalékos lépést várnak az építőipartól 

A szerdai megnyitón György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára felhívta rá a figyelmet, hogy

tavaly a magyar építőipar részesedése 9,9 százalékra növekedett a GDP-n belül, ami az elmúlt 15 évben messze a legmagasabb érték.

„Ez egy százalékponttal magasabb, mint az időszak második legerősebb részesedése” – tette hozzá a politikus. (Tegyük hozzá, hogy ez az arány a válság idejére 3 százalékra csökkent, és nemrég még csak 5 százalék körül alakult. - a szerk.)

Arra is emlékeztetett, hogy az állam részéről az építőiparnak 2018 és 2023 között 25 ezer forint milliárdnyi megrendelése van. Ugyanakkor várhatóan a magyar családok megrendelései is nőnek az évek óta tartó béremelkedések miatt. „Egy felmérés szerint 2018-hoz képest 2019-ben a családok 38 százaléka szeretne többet költeni lakásfelújításra, 10 százalékuk pedig energetikára.”

Az államtitkár számokkal tette világossá, hogy mit várnak el az építőipartól mindezek kielégítéséhez.

„Ahhoz, hogy ezt az ágazat tudja teljesíteni, további 53 százalékkal kell növekednie. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt két év bővülését kell megismételni az elkövetkező öt évben.”

A folyamat támogatásaként 2018-ban a kis- és közepes vállalkozások kapacitásbővítését 16 milliárd forinttal támogatta a kormány. A pályázati kiírás áprilisban folytatódik, újabb 6 milliárd forintos keretösszeggel.


A Sika és a Terrán terméke is Construma-díjat nyert

A megnyitót követően adták át a Construma, illetve a Hungarotherm díjakat. Előbbi díj egyik nyertese a Sika Hungária Kft. volt. A szigetelési rendszereket gyártó vállalat a Schönox Renotex 3D rendszerrel érdemelte ki az elismerést. A termék hangszigetelő alátétekre, hang- és hőszigetelés javítására alkalmas.

Szintén Construma-díjban részesült a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. a nemrég sajtótájékoztatón bemutatott napelemes tetőcserépnek, a Terrán Generonnak köszönhetően. A többéves kutatással és fejlesztéssel kialakított terméken a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel.

Lapunk az eseményen megtudta, hogy a termék értékesítése a Construmán elindult, már vesznek fel megrendeléseket a Generonra.

Gódi Attila, a nagymúltú magyar gyártó ügyvezető igazgatója a Terrán standjánál részletes interjút adott a Magyar Építőknek a Generonról, amit külön cikkben osztunk majd meg olvasóinkkal.

Szintén Construma díjat kapott

  • a Bramac Kft.,
  • a Hydropool Hungária Kft.
  • és a Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft.

Az épületgépészettel foglalkozó cégek munkáját elismerő Hungarotherm díjban

  • az Aereco Légtechnika Kft.,
  • a Nilan Légtechnika Kft.,
  • valamint a Rosenberg Hungária Lég és Klímatechnikai Kft. részesült.

Galéria

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.Iparági híreképítőipari gyártókenergetikainnovációConstrumakiállításnapelemSika Hungária Kft.

Hírlevél

Hirdetés