2024.04.24, Szerda
Nyugat-Magyarországon épít hazai cégnek telephelyet a Merkbau

Nyugat-Magyarországon épít hazai cégnek telephelyet a Merkbau

magyarepitok.hu

2019.04.11. 13:38 - Hegedűs Gergely

Az Axiál növekedésének egyik motorja az építőipari gépek értékesítésének növekedése; az új sárvári telephelyen 700 méterrel bővül a szervizkapacitás.

Hirdetés

Sárváron letették az Axiál Kft. új telephelyének alapkövét. A mezőgazdasági és építőipari gépek kereskedelmével, illetve szervizelésével foglalkozó vállalat beruházását a Merkbau Kft. kivitelezi.

Az épületek összterülete 1400 négyzetméter lesz. A cég szervizkapacitása 700 négyzetméterrel fog bővülni, a műhelyben egyszerre négy kombájnt és négy 250 lóerős traktort tudnak majd javítani. A műhely és a kétszintes fejépület mellett egy raktár is létrejön majd a Merkbau munkájának köszönhetően.

Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető elnök beszédéből kiderült, a magyar tulajdonú beruházó cég már régóta tervezte a telephely létrehozását. 

A sárvári helyszín segítségével hatékonyabban tudják majd kiszolgálni a partnereiket, akiknek jelentős része ebből a régióból érkezik.


A mezőgazdaságban és az építőiparban is nő a kereslet

Az agronaplo.hu tavaly decemberi cikke szerint az 1991-ben alapított, bajai központú Axial Kft. tavaly mintegy 80 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el, és az idei évre további bővülést vár a vállalat. Tapasztalataik szerint a mezőgazdasági termelők egyre inkább a munkafolyamatok gyors befejezésére törekednek, ehhez pedig szükséges a saját géppark fejlesztése.

A cikkből az is kiderült, hogy a cég forgalmához az előzetes várakozáson felül járult hozzá az építőipari gépértékesítés.  Mivel az építőipar lendülete minden jel szerint 2019-ben is kitart, ez egy további okot ad a cégnek az optimista előrejelzésekre.

Galéria

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Iparági hírekcsarnoképítésSárvár

Hírlevél

Hirdetés