2024.04.20, Szombat
Közel 50 ezer embert vonzott az építőipar a Construmára
Fotók: Kincses Péter/magyarepitok.hu

Közel 50 ezer embert vonzott az építőipar a Construmára

magyarepitok.hu

2019.04.08. 11:23 - Szabó Ákos

Az eseményen magyar innovációkkal és látványos standokkal várták a látogatókat.

Hirdetés

Idén 38. alkalommal tartották meg a Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítást a fővárosban, ahol több mint félezer kiállító mutatta be termékeit és portfólióját. A 20 országból érkező vállalatok termékeire mintegy 50 ezer ember volt kíváncsi április 3-tól 7-ig. Az eseményen részvevő iparági szereplők látványos standokkal képviseltették magukat, melyekről fotógalériával számolunk be:

A képre kattintva galéria nyílik (Fotók: Kincses Péter)

Ezzel együtt több meghatározó vállalatot is megkérdeztünk arról, hogy hogyan készültek az év építőipari eseményére, valamint arról is, hogy milyenek voltak a tapasztalataik.

 

A munkaerőhiányra a gyártók is tudnak reagálni

Az építési alapanyagokat több hazai gyárában is előállító Leier Hungária Kft. ügyvezetője, Komlósi Andor lapunknak kifejtette: az idei Construmán a cég célja a legégetőbb építőipari probléma, a munkaerőhiány enyhítése volt.

 

 

„Egy gyártó erre a helyzetre úgy tud reagálni, hogy minél inkább magasabb készültségű termékeket szállít az építkezésekre. Olyan építőanyagokat, amelyeknek a kivitelezés helyszínén minél kevesebb élőmunkaigénye van” – mutatott rá. Hozzátette:

„Gyártóként igyekszünk a termékeket úgy előkészíteni, hogy a kivitelezők fejével gondolkodva minél egyszerűbben lehessen építeni és ennek eredményeként minél jobb minőségű szerkezetek jöjjenek létre.”

 

A Mapei a Construmán is kiemelten kezelte a szakembereket

 

 

A Mapei Kft. standja 5 év után újra elnyerte a legszebb kiállítótérnek járó elismerést . A vállalat nyilatkozatából kiderült: a Construmán is kiemelt figyelmet fordítottak a szakemberekre, akiknek szaktanácsadást nyújtottak. Az ezen a területen számos kezdeményezést támogató Mapei többek között évente megszervezi a Mesterek Mestere díj átadóját is.

 

Az érdeklődés és a forgalom is nagy volt az idei expón

 

 

A Wellis Kft. két külön standon mutatta be a magyar cég által előállított jacuzzikat és szaunákat, illetve a vállalat szaniter termékeit, összesen mintegy 400 négyzetméteren. Kánya Viktor, a dabasi központját folyamatosan fejlesztő cég marketingvezetőjének elmondása szerint a Construmán a Wellis forgalma megfelelt a cég minden elvárásának.

A Sika Hungária Kft. elsősorban a hétköznapokban is hasznos termékekkel volt jelen idén a Construmán:

  • kartusos kiszerelésű ragasztókkal,
  • extrém körülmények között is teljesítő hézagtömítők tömítőanyagokkal,
  • illetve a közösségi tereken át az erkélyeken, garázsokban, műhelyekben használható Sikafloor padlórendszerrel és vízszigetelő habarcsokkal.

A cég ezzel együtt több új termékét is bemutatta, melyeket nagy érdeklődés övezett – derült ki sajtótájékoztatójukból. Külön kiemelték még, hogy a Construmán is díjjal elismert Sika Shönox Renotex 3D is nagy figyelmet kapott.

 

 

A Terrán és a Sika is díjat kapott

A Construma hagyományainak megfelelően a kiállításon több díjat is kiosztottak: a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. és a Sika Hungária Kft. termékeit is jutalmazták. A Terrán Generon napelemes tetőcserépről hamnarosan külön interjúval is beszámolunk: a magyar fejlesztésű termékről a vállalat vezérigazgatójával, Gódi Attilával beszélgetett lapunk. A Sika Shönox Renotex 3D high-tech aljzatkiegyenlítő rendszeréről pedig itt olvashatnak további információkat.

Fotó: Nagy Eszteranna

Galéria

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

Schönox Renotex leaflet

(application/pdf)

751.04 kb

Iparági hírekMapei Kft.Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.ConstrumakiállításLeier Hungária Kft.Sika Hungária Kft.Wellis Zrt.

Hírlevél

Hirdetés