2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Megszólalnak az IDEA Conference 2019 fő támogatói
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Megszólalnak az IDEA Conference 2019 fő támogatói

2019.04.05. 15:01 - Gyöngyösi Klaudia

A válaszokból kiderül, hogyan kerültek kapcsolatba a rendezvénnyel és miért döntöttek úgy, hogy mellé állnak.

Hirdetés

Másodjára rendezik meg az év mérnökeseményként ismert IDEA Conference 2019-et Kecskeméten. A konferencia idén is a nemzetközi és a magyar mérnökszakma nagyágyúit szólaltatja meg a vasbeton- és acélszerkezet-tervezés területén egy kétnapos szakmai programmal.

Megkérdeztük az esemény fő támogatóit, miért álltak a rendezvény mögé. A KÉSZ, a Sberbank, a Hilti és a Market nyilatkozataiból kiderült, hogy az innováció és a digitális megoldások kulcsfontosságúak az iparág előrehaladásának szempontjából.

A KÉSZ csoport szerint ez egy kivételes alkalom

A magyar mérnök szakma tudása és szakértelme egyre jobban felértékelődik hazánkban és a nemzetközi piacon egyaránt. Szükség van egy olyan fórumra, ahol ezt a tudást átadjuk egymásnak és megismerkedhetünk a nemzetközi trendekkel, tapasztalatokkal. A KÉSZ Csoport számára ezért értékes az IDEA márkához tartozni. Jó látni, hogy ekkora az érdeklődés a konferenciára. Rendhagyó alkalom az, amikor a piaci szereplők időt és helyet kapnak arra, hogy beszélgessenek és véleményt cseréljenek.

A Sberbank hisz az innovációban

"Mi, a Sberbanknál kiemelten fontosnak tartjuk, hogy támogassuk azokat az előremutató és innovatív kezdeményezéseket, amelyek ösztönzik a hazai gazdaságot. Hiszünk abban, hogy a szaktudás olyan érték, amelynek teret kell biztosítani, hiszen ez a legnagyobb mozgatórugója a fejlődésünknek. Az IDEA épp egy olyan platform, ahol a magyar mérnökszakma megismerkedhet a nemzetközi trendekkel, tapasztalatot cserélhet, együtt gondolkodhat, együtt építheti a szakma jövőjét. Nem is volt kérdés, hogy mi is bizalmat szavazzunk ennek a projektnek és mellé állunk." 

A Market szerint olyan meghatározó szereplők lesznek jelen, akikre érdemes figyelni

Minden, ami az építőipar fejlődését szolgálja, szívügye a Market Építőnek. Felismerték, hogy felelősek az iparági jövőért, ezért a legnagyobb építőipari rendezvények, versenyek, oktatási programok rendszeres szakmai és anyagi támogatói.

„Az IDEA jó lehetőséget ad a közös párbeszédre, az ötletek megosztására, a világunk kinyitására és megismerésére, megismertetésére” – emelte ki közleményében a cég.

„Szükség van azokra a fórumokra, ahol a magyar mérnökök teret kaphatnak bemutatni a kiváló szaktudásukat, különleges tapasztalataikat. Pont emiatt tartunk mi is egy érdekes előadást leányvállalatunk, a Moratus Szerkezetépítő Kft. segítségével, ahol Ritter Ádám mindennapi példákat hoz az innovációs lehetőségekről és a hatékonyság növeléséről. Az IDEA konferencia katalizátorként működik, hetekkel később is témát ad a szakmai diskurzushoz. A szervezők meghatározó hazai és nemzetközi szereplőket hívtak össze, akikre érdemes figyelni.” – fejtették ki.

A Hilti is örömmel vállalta a felkérést

A Hilti régóta dolgozik együtt a KÉSZ Csoporttal, akik véleményük szerint is rendkívül nyitottak az innovatív technológiákra. Ennek kapcsán sokszor tartottak oktatásokat, előadásokat az újdonságokról vagy éppen projekt-specifikusan a munka hatékonyságát növelő lehetőségekről.

„Egy ilyen alkalom során említették meg, hogy nincs-e kedvünk közreműködni az idei IDEA konferencia szervezésében. Mi pedig örömmel vállaltuk a felkérést” - derült ki a cég tájékoztatójából.

 „A Hilti üzleti modelljének alapja, hogy nap mint nap kapcsolatba kerülünk az építőipar minden egyes szereplőjével. Ez az egyik legnagyobb előnyünk versenytársainkhoz képest. Ezért minden olyan lehetőségnek örülünk, ahol megismerhetjük kihívásaikat, legegyedibb igényeiket, emellett számunkra is jó fórumot biztosít, hogy megmutassuk milyen innovatív technológiákkal, szolgáltatásokkal tudjuk növelni ügyfeleink hatékonyságát”- tették hozzá.

Az IDEA Conference 2019 helyszíne: Kecskemét, Izsáki út 6. - Four Points by Sheraton Kecskemet Hotel & Conference Center

További információkért látogasson el az esemény hivatalos weboldalára: http://ideaconference.hu/

Iparági hírekKÉSZ CsoportIDEA Conference 2019Market Építő Zrt.építőipari cégekkonferenciaépítőiparinnovációHiltiSberbank

Hírlevél

Hirdetés