2024.03.19, Kedd
Kitűnő minősítést szerzett az ország legnagyobb irodaháza
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Kitűnő minősítést szerzett az ország legnagyobb irodaháza

magyarepitok.hu

2019.07.03. 15:58 - Gyöngyösi Klaudia

A Telekom székházban az energiamenedzsment rendszer mellett környezetbarát berendezések és ökológus által összeállított növényzet található.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. által kivitelezett Telekom székház megszerezte a BREEAM Excellent környezettudatos minősítést az új építésű ingatlanok kategóriájában. Ezzel az értékeléssel Magyarország legnagyobb irodaháza egyben az ország egyik legmagasabb BREEAM minősítéssel rendelkező épülete lett. A fejlesztő Wing Zrt. a székház szomszédságában épülő Liberty irodaház esetében is ugyanezt a szintet célozta meg a környezettudatos épületminősítési rendszerben.

 

 

A BREEAM minősítés kifejlesztett környezettudatos épületminősítési rendszer, amelynek célja az épített környezet minőségének javítása. A BREEAM támogatja a csökkentett energiafogyasztású épületeket, a különféle vízcsökkentési megoldásokat, emellett az olyan beruházásokat, amelyek nem igényelnek újabb zöldterületet, hanem barnamezős projektként valósulnak meg, és ezzel kisebb hatást gyakorolnak a környezetre. A BREEAM minősítésű épületeket a következő osztályokba sorolják: megfelelt (pass), jó (good), nagyon jó (very good), kitűnő (excellent) és kiemelkedő (outstanding).


A legapróbb részletekre is figyeltek a tervezők a környezettudatosság érdekében

A BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően a Telekom székházban többek között:

  • energiahatékony berendezéseket,
  • alacsony vízfelhasználású szanitereket,
  • szelektív hulladékgyűjtést,
  • munkahelyi komfort növelését célzó megoldásokat és anyaghasználatot,
  • valamint komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert is alkalmaztak.

Mindezek mellett a kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval, terasszal és kültéri munkahelyekkel, az öntözés pedig esővízről és fúrt kútról történik. A hatalmas homlokzati felületről természetesen nem hiányozhat a modern napvédő és akusztikus üvegezés sem, egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással. A mélygarázsban elektromos autó töltők, kerékpár tárolók és kerékpáros öltözők is helyet kaptak.

„A WING célja, hogy a Magyarországon tevékenykedő vezető nagyvállalatok partnereként, azok nemzetközi szintű ingatlanigényére nyújtson hosszú távú, környezettudatos megoldást”

- mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy olyan fenntartható épületeket hozzunk létre, amelyek túlmutatnak a mai kor elvárásain, kímélik a környezetet, és emberközpontú szolgáltatásaikkal hozzájárulnak a munkavállalói komfort növeléséhez” – fejtette ki. „Büszke vagyok a csapatunkra, akik megfeszített munkájukkal mindezt lehetővé tették” – tette hozzá a vezérigazgató.

Iparági hírekMarket Építő Zrt.Magyar Telekomkörnyezetvédelmi beruházásinnováció

Hírlevél

Hirdetés