2024.04.19, Péntek
A Mercedes-gyárnál is használt megoldásokkal épített ideiglenes üzletet a Merkbau
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Mercedes-gyárnál is használt megoldásokkal épített ideiglenes üzletet a Merkbau

magyarepitok.hu

2019.09.26. 09:45 - Szabó Ákos

Tovább bővül a Bács megyei vállalat szegedi telephelye, így az építkezés alatt speciális megoldásokkal biztosítanak komfortos teret.

Hirdetés

A cég szegedi raktár- és áruházi telephelyének 600 négyzetméteres bővítése márciusban készült el, melyről akkor részletes riportot is közöltünk. Most az Építőcenter fejlesztése folytatása során az áruházi és irodarész egy olyan összkomfortos ideiglenes épületbe költözött májusig, melyet az óriásprojektek konténervárosai építkezésén szerzett tapasztalatai alapján alakított ki a Merkbau Kft. A folyamatról Berkecz Roland centervezető tájékoztatta a magyarepitok.hu-t.

A Merkbau az ÚjHáz Centrum építőipari beszerzőhálózatának tagja, ebben a szerepében működteti szegedi áruházát, melyben javarészt az újHázas szerződött partnerek termékeit forgalmazza. Jelenleg a 120 négyzetméteres bemutatótermemhez kapcsolódnak a raktárak, az építkezés során pedig egy V-alakú új épületrész készül el, ami meg fogja növelni a centrum rendelkezésre álló teret, ami így 560 négyzetméteres lesz.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

Miközben az építkezés zajlik az árusítást sem szüneteltetik: a Merkbaunak jelentős a know-how-ja a profi és összkomfortos konténerépületek kialakításában. A vállalat többek között a kecskeméti Mercedes-gyár építkezésekor használt konténerváros kialakításában szerzett számos fontos tapasztalatot, ezt használták fel Szegeden is.

 

 

Összkomfortos átmeneti épületet építettek

Így a 24 konténerből álló, kétszintes létesítményt június 19-től augusztus végéig el is készítették. A 12-12 konténerből álló szintek közül

  • a földszinten egybenyitottak a moduláris konténerek közül tízet, egy komfortos, fűtött bemutató- és eladótérnek, illetve egyet-egyet irodának és vizesblokknak használnak;
  • az emeleten pedig a kiszolgálóhelyiségek: a tárgyaló, az étkező, az öltöző, illetve újabb irodák kaptak helyet.

 

 

Mind a csempe, mind a nyílászáró, mind pedig a nehézépítészeti termékek árusítása folyamatosan fennakadás nélkül zajlik.

A konténeráruházat tavasszal bontják el, mivel a létesítmény bővítését szeptember 2-án kezdte el a Merkbau és reményeik szerint április 30-án be is fejezik. Ezt követően költözik majd végleges helyére a center.

 

 

Galéria

Iparági hírekMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Szegedépítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés