2024.04.25, Csütörtök
Két új csarnokkal bővült a Merkbau szegedi áruháza
fotók: Nagy Mihály, látványtervek: Merkbau Kft.

Két új csarnokkal bővült a Merkbau szegedi áruháza

magyarepitok.hu

2019.03.31. 07:56 - Almási Krisztina

A fejlesztés következő szakaszában mintegy 650 négyzetméteresre bővítik a bemutatóteret, ami új termékkör számára is lehetőséget biztosít.

Hirdetés

A Merkbau Kft. szegedi telephelye első ütemének fejlesztése márciusban fejeződött be mintegy 320 millió forintos önerős beruházás keretében. Ennek eredményeképpen két 600 négyzetméteres csarnokkal bővült az építőanyag-kereskedés, és 6000 négyzetméteren térkövezés is megvalósult vízelvezetéssel együtt – számolt be a Magyar Építőknek Márton Norbert, a vállalat kereskedelmi igazgatója.

A két új csarnok magaspolcos tárolórendszerrel készült el, melynek kivitelezése 2018. július 5-án kezdődött meg és március közepén adták át a kereskedelem számára.

 

Idén újabb fejlesztés indul el Szegeden

A Merkbau szegedi fejlesztései egy második ütemmel folytatódnak, melynek munkálatai még az idén megkezdődnek. Ennek keretében az építőanyag-kereskedés jelenleg 150 négyzetméteres eladó- és bemutatótere mintegy 650 négyzetméteresre bővül majd. A projekt a bemutatótér bővítéséből és a tárolórészek átépítéséből áll majd és mintegy 300 millió forintos beruházásként fog megvalósulni.

Ez a fejlesztés az árukínálat kényelmes és átlátható bemutatását szolgálja majd, valamint lehetőséget teremt új termékkör – a csempeszaniter – elhelyezésére is. Márton Norbert elmondta, hogy a belsőépítészek és lakberendezők jelzései alapján nagy szükség van egy ilyenfajta eladótérre, amely hiánypótló a városban.

 

Nagyokat lép előre a Merkbau

Márton Norbert kifejtette, hogy a 2018-as év a kereskedelmük számára igazi sikerév volt, forgalmuk meghaladta a 8 milliárd forintot és erősen javuló eredményekről számolnak be. A kereskedelmi igazgatótól azt is megtudtuk, hogy a Merkbau szegedi áruházának forgalma a nyitás óta megötszöröződött, ezért nyílt igény a telephely fejlesztésére.

A Merkbau a társadalmi felelősségvállalás részeként kiemelt figyelmet fordít a megújuló energiákra – az új létesítményekre mindenhol napelemet helyeznek fel, a hosszútávú fenntarthatóság jegyében pedig a 10 éves targoncákat hamarosan elektromosra cserélik.

Galéria

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Iparági hírekSzegedépítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés