2024.05.25, Szombat
Németországban vásárol üzemet egy magyar építőanyag gyártó
A Masterplast szabadkai gyártóbázisa (masterplast.hu)

Németországban vásárol üzemet egy magyar építőanyag gyártó

mti, Index

2020.03.13. 08:11 - Szabó Ákos

A Masterplast a Szász-Anhalt tartományban fekvő Ascherslebenben vesz gyárat.

Hirdetés

Megállapodást kötött egy németországi építőipari alapanyag előállító céggel Közép-Kelet-Németországban található ascherslebeni gyártóközpontjának megvásárlásáról a Masterplast Nyrt. – derül ki a cég tájékoztatásából. Az üzlet a helyszín megnevezése alapján vélhetően az egykori LHB Aschersleben gyárra vonatkozik, melyet mintegy 5 éve vásárolt fel a stuttgarti BWK Gruppe – írja az Index.

 

Nem csupán a gyárat, hanem a jogokat is megvásárolták

A hazai tulajdonú, de a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) is jelen levő cég közölte, hogy a megállapodás kiterjed az üzemegységhez kapcsolódó valamennyi jog és kötelezettség átruházására, így

  • az ingatlanvagyonra,
  • az árukészletre,
  • a vevői és szállítói szerződésekre,
  • a gyártó gépsorokra,
  • illetve az egyes szellemi alkotásokhoz, védjegyekhez fűződő jogokra is.

Az ascherslebeni üzem fő tevékenysége építőipari diffúziós fóliák és ipari membránok gyártása. A Masterplast az ügylet részleteiről a teljeskörű szerződéscsomag aláírását követően tájékoztatja a befektetőket.

Az építőanyagokat, elsősorban homlokzati hőszigetelőket gyártó vállalat 2019-ben 107,134 millió euró árbevételt ért el, ami éves összevetésben 10 százalékos növekedés, 4,819 millió eurós adózás utáni nyeresége 45 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A Masterplast részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 782, a legalacsonyabb 670 forint volt.

Galéria

Iparági hírekMasterplastépítőipari cégeképítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés