2024.04.19, Péntek
Innovatív új székházba költözött a Market
Fótók: Market

Innovatív új székházba költözött a Market

magyarepitok.hu

2020.07.01. 13:17 - Szabó Ákos

Új, 5500 négyzemtéteres óbudai helyszínre költözött a Market-csoport: a fővárosi irodaházat egyben referenciamunkának is szánják.

Hirdetés

Saját maga tervezte és építette fel új, 5500 négyzetméteres székházát a Market Építő Zrt. leányvállalataival együtt. Az új komplexum a hazai tulajdonú építőipari csoport hatodik székháza, így kapta a Market 6.0 nevet – derül ki a cég közleményéből. Az irodaház a Market eddigi központja közelében, a fővárosi III. kerületi Bojtár utca 51. szám alatt található, a kivitelezés kevesebb, mint 8 hónap alatt zajlott le, az előre kitűzött május végi időpontban.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A legmodernebb megoldásokat alkalmazták

A székházat BIM (Building Information Management) és VR (virtual reality) technológiával tervezte a Lean Tech Mérnökiroda, a tereprendezést, a föld- és közműmunkákat az Ok Bau végezte, a szerkezetépítést a Moratus, az épületvillamosságot a Vilati biztosította, míg az ipari padlót a Market-csoport legújabb tagja, a Valép Padló készítette el.  A modern megoldások felvonultató Market 6.0 épület egyben a csoport referenciamunkájaként is szolgál.

Az épületet különleges vörösrézháló vonja be, mely a napszakoktól függően eltérő hangulatot biztosít.

 

 

Emellett több anyagot a maga nyers szépségében építettek meg, így például a rézhálón kívül a csavart pillérek, a csiszolt beton padló, a látszó gépészet és az oktatótér fa burkolata egyaránt ezeknek a szempontoknak a figyelemben tartásával készült el.

 

Közösségi terek és kortárs művészeti alkotások is segítik a munkát

Az új székház lelke a közösségi téren alapszik, ahol egy olyan kreatív gondolatokkal teli közeget alakítottak ki, amely lehetőséget ad az építőipar különböző területeivel foglalkozó partnereknek és munkatársaknak az együttműködésre. Megjelenésében és funkcionalitásában barátságos, transzparens helyszínt kínál a bent dolgozóknak. A nagy, belső tereket kortárs művészeti alkotások díszítik.

 

 

Közel félszáz olyan különleges megoldást használtak fel, melyek összessége egyedülállóvá teszi a cégcsoport központját.

Ide tartozik többek közt a fándlikból készült csillár, a rekreációs szigetek, az egyedi szobrok, a rendezvénydomb, a petanque pálya.

 

 

Külön odafigyeltek a környezettudatosságra

A vállaltcsoport a környezettudatosságra is külön hangsúlyt fektetett a tervezéskor és építkezéskor: a Market 6.0 BREEAM minősítésen megy keresztül, célként a „Very Good” kategóriát határozták meg. Minden emeletre szelektív hulladékgyűjtő sziget került, mellyel párhuzamosan megszűntek az asztali hulladékgyűjtő kosarak. A világítás teljes egészében digitálisan vezérelt, mellyel az energia jelentős százaléka megtakarítható. A belső, általános világítást adó világítógerendák pedig világszinten is egyedinek tekinthetőek.

 

 

Az innováció és az integráció az építőipar jövőjének a kulcsa

„Az új székházunk az építőipar jövőjébe és a minőségbe vetett állásfoglalásunk. Az építőiparban a jövő azon szereplőké, akik integráltan képesek kezelni egy-egy projektet, minél több feladatot képesek házon belül megoldani, és élnek az innováció, így pl. a digitális eszközök, a BIM, a saját gyártás eszközeivel” - emelte ki Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója az új épület kapcsán.

Galéria

Iparági hírekMarket Építő Zrt.innovációirodaOK Bau Kft.BIMMoratus Kft.ÓbudaBudapest

Hírlevél

Hirdetés