2024.03.29, Péntek
Újabb eszközzel ösztönzi a hazai termékek vásárlását ez a magyar építőipari cég
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb eszközzel ösztönzi a hazai termékek vásárlását ez a magyar építőipari cég

magyarepitok.hu

2021.02.05. 18:41

A vállalat kezdetektől fogva arra törekedik, hogy tevékenységével a hazai gazdaságot erősítse, és közvetve támogassa a magyar vállalkozásokat.

Hazai Termék védjegyet kapott a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., derült ki a magyar építőipari gyártó közleményéből.

A Hazai Termék védjegyet abban az esetben kaphatja meg egy vállalkozás, amennyiben több mint 50 százalékban magyar alapanyagokat használ fel termékei előállításához, valamint a gyártáshoz szükséges minden folyamatot Magyarországon végez el.

„A kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy tevékenységünkkel, értékesített termékportfóliónkkal a hazai gazdaságot erősítsük, és közvetve támogassuk a magyar vállalkozásokat” – idézte a közlemény Gódi Attila, ügyvezető igazgatót. Hozzátette, a céljuk, hogy mindezek által egy olyan, gyökereire büszke, stabil és innovatív céggé nőjjék ki magunkat, amire mindig számíthat a piac és a vásárlók. „Büszkék vagyunk rá, hogy az idei évtől egy olyan licenszet használók köréhez tartozhatunk, mely a minőség védjegye.”

Az összegzés hangsúlyozza,

a Terrán Tetőcserép termékei magyar alapanyagokból, már több mint 100 éve készülnek Magyarországon, egy családi vállalkozás alapjain megerősödve és folyamatosan fejlődve.


Az ökológiai lábnyom is kisebb, ha hazai termékeket veszünk

A beszámolóból az is kiderül, a védjegyes termékek hazai eredetét és megbízhatóságát egy független szervezet ellenőrzi, és igazolja az alapanyag megfelelő származását, ugyanakkor vizsgálják a jogszabályi előírások betartását is. Így, aki védjegyes árut vásárol, hozzájárul az ellátási láncban résztvevő vállalkozások fejlődéséhez, továbbá biztos lehet abban, hogy az adott termék megbízható, a gyártó nem téveszti meg a fogyasztókat, nem él jogosulatlan versenyelőnnyel, és megfelel a termékbiztonsági szempontoknak is.

„Hazai termék vásárlásával ezenkívül csökkenthető az ökológiai lábnyom, hiszen rövidebb úton és gyorsabban jut el az áru a fogyasztókhoz, valamint a szállításhoz kapcsolódó környezet¬szennyezés is kisebb” – hangsúlyozza a közlemény.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Terrán egy másik eszközzel is ösztönzi a hazai termékek vásárlását, miután tevékenyen részt vesz a magyar áruk vásárlására ösztönző "Vedd a hazait! Védd a hazait!" mozgalomban. A kezdeményezés tavaly márciusban indult a járvány okozta gazdasági nehézségek mielőbbi leküzdése és a munkahelyek megőrzése érdekében.

(X)

Kirakatépítőipari gyártókTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.