2024.03.19, Kedd
Gőzerővel végzi az országos úthálózat javítását a Magyar Közút - videó
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Gőzerővel végzi az országos úthálózat javítását a Magyar Közút - videó

magyarepitok.hu

2021.03.02. 16:47 - Gyöngyösi Klaudia

A téliesebb időjárás végével a Magyar Közút 94 mérnöksége a lokális javítási munkákra helyezi a hangsúlyt, melyek során az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be a szakemberek.

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt két hétben a téli időszak végén keletkezett burkolathibák javítására helyezte a hangsúlyt, melyek során csak február második felében több mint 1600 tonna aszfaltot dolgozott be az országos hálózaton.

Február első felében a rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárás, valamint a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása az országos közutakon is kedvezett a burkolathibák kialakulásának.

A téliesebb időjárás végével, február közepétől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége a lokális javítási munkákra helyezte, helyezi a hangsúlyt, melyek során az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be a szakemberek.

 

A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakat érintik

A következő hetekben még többnyire hideg, utántömörödő aszfalt felhasználásával végzik az ideiglenes, lokális javítási munkákat a szakemberek.

 

 

Ugyanakkor egyes gyorsforgalmi szakaszokon és főutakon, ahol a melegaszfaltkeverő telepek nyitva tartanak, tartósabb melegaszfaltos beavatkozásokat is végeznek. A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján.

A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes körű felújítási munkák országosan a téli szezon után, március folyamán indulnak el.

Iparági hírekMagyar Közút Nonprofit Zrt.útfelújításburkolataszfaltaszfaltozás

Hírlevél

Hirdetés