2024.06.20, Csütörtök
Az építőipar után az egészségiparban is teljes gyártási láncot épít ez a magyar cég

Az építőipar után az egészségiparban is teljes gyártási láncot épít ez a magyar cég

mti

2021.04.07. 08:00 - Hegedűs Gergely

A vállalat olyan egészségügyi késztermékek gyártására lesz képes, mint a védőoverál, az orvosi köpeny, a zsilipruha, a lábzsák, a fejvédő és az izolációs lepedők.   

Hirdetés

A Masterplast Nyrt. leányvállalata, a Masterplast Kft. újabb egészségipari beruházást indít a társaság székhelyén, a Fejér megyei Sárszentmihályon, ahol egészségipari egyéni védőeszközök gyártásába kezd a magyar állam támogatásával - közölte a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat.    

Az építőipari szigetelőanyagokat gyártó és értékesítő társaság 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. Az 1997-ben alapított, magyar tulajdonú cég 2019-es árbevétele 107 millió euró volt.   


A Covid szempontjából releváns termékeket gyártanak majd

A közlemény szerint a mostani beruházás összértéke 2,591 milliárd forint, aminek 20 százaléka saját forrás, 80 százaléka, vagyis 2,073 milliárd forint pedig vissza nem térítendő állami támogatás, amelyet a "Covid-19 szempontjából releváns termékek előállítására irányuló beruházási támogatás" jogcímen kaptak. Hozzátették, hogy a Pénzügyminisztériummal a vonatkozó támogatási szerződést szerdán írták alá.   

Közölték, hogy az új gyártókapacitás várhatóan 40 munkahelyet teremt, a termelés tervezett indítása szeptember vége.   

A Masterplast a fejlesztés révén olyan egészségügyi késztermékek gyártására lesz képes, mint a védőoverál, az orvosi köpeny, a zsilipruha, a lábzsák, a fejvédő és az izolációs lepedők.   


Az egészségipari szegmensben is integrált gyártásra törekednek

Megjegyezték, hogy a most induló projekt szorosan kapcsolódik a tavaly decemberben indult egészségipari alapanyaggyártásra irányuló nagyberuházásukhoz, és a két beruházás megvalósításával a társaság egészségipari gyártásfejlesztéseinek összértéke meghaladja a 12 milliárd forintot.   

Jelezték, hogy a cég egészségipari szegmensében is létrejön az integrált gyártás, amelynek keretében az alapanyagoktól a késztermékekig terjedő teljes gyártási láncot a Masterplast ellenőrzi majd, továbbá a gyártásfejlesztés következtében olyan termékek előállítására lesznek képesek, amelyekre - az iparági előrejelzések szerint - a pandémiás helyzet lezárását követően is folyamatosan növekvő igénye lesz az egészségiparnak.

Iparági hírekMasterplastépítőipari gyártóképítőipari cégekegészségügy

Hírlevél

Hirdetés