2024.06.17, Hétfő
15 éve áll a Bátor Tábor mellett a Market, most ismét megerősítették elkötelezettségüket
Fotók: Market

15 éve áll a Bátor Tábor mellett a Market, most ismét megerősítették elkötelezettségüket

Market, magyarepitok.hu

2021.07.10. 09:15 - Szabó Ákos

A napokban kezdődött meg a közel 60 millió forint értékű munka, mellyel a magasépítő cég a szervezetet segíti.

Hirdetés

A Market-csoport újabb hosszú távú támogatási megállapodást kötött a Bátor Tábor Alapítvánnyal – derül ki a vállalat közleményéből. A stratégiai partnerség keretében 2023. december 31-ig bezárólag 57,5 millió forint értékben különféle építési, felújítási, karbantartási és kivitelezési munkák elvégzésével támogatják a súlyos beteg gyermekeknek és családtagjaiknak segítséget nyújtó közhasznú szervezetet.

 

 

A Bátor Tábor Alapítvány a közép-európai régió különböző gyermek-egészségügyi intézményeinek bevonásával évente több mint ezer súlyos beteg gyermek és családtagja számára szervez élményterápiás programokat hatvani táborhelyén, egészségügyi és egyéb intézményekben, valamint online.

 

A teljes hatvani tábort a Market újította fel

A Market Építő Zrt.-t már a kezdeteknél annyira megérintette a tábor szellemisége, amely mentén gondolkodva végzik hiánypótló tevékenységüket, hogy az elsők között, 2006-ban kötelezték el magukat a Bátor Tábor Alapítvány munkája mellett.

 

 

A hatvani tábor összes létesítményét, úgymint a gyermekek szállásaiként funkcionáló akadálymentes házakat, a gyermekbarát orvosi épületet és a tábor központi épületét a Market építette fel.

A hosszú távú együttműködés későbbi évei során

·       az önkéntesszállások,

·       egy fedett csarnok,

·       a műfüves focipálya

·       és egy ugyancsak fedett lovarda is kialakításra került.

Az olyan esedékes felújítások, karbantartások, mint például 11 darab kazán komplex cseréje, porszórt pliszés szúnyoghálók gyártása és felszerelése vagy nyílászárók karbantartása is évről évre az építőipari cég közreműködésével valósultak meg. A Market éveken keresztül folyamatosan nyújtott támogatásának köszönhetően mára egy korszerű, a 21. századi elvárásoknak és a legszigorúbb egészségügyi feltételeknek is megfelelő tábor fogadja a Hatvanba látogatókat. 

 

Már újabb projekten dolgozik a cég Hatvanban

A jelenlegi együttműködés keretei között a Market-csoport – ismét hosszú távon elkötelezve magát a beteg gyermekek gyógyulása mellett – a Hatvanban működő táborban 2023. december 31-ig bezárólag 57,5 millió forint értékű felújítási, karbantartási, kivitelezési munkák elvégzését vállalta.

 

 

A stratégiai partnerség I. ütemének látványos munkavégzései a napokban kezdődtek meg a táborhelyen található épületek fafelületeinek csiszolásával, mázolásával, valamint a menthetetlen állágú elemek komplex cseréjével. 

 

"Mintha Csodaországban lennénk"

„Amikor Küllői Pétertől, a Bátor Tábor kuratóriumának elnökétől először hallottam arról, hogy egy sikeres tengerentúli minta alapján itthon is megvalósulhat egy olyan segítő, elfogadó, vidám, pozitív közeg, ahol a súlyos betegségekkel kapcsolatos szorongások feloldhatók, és ahol a beteg gyermekek is megélhetik az önfeledt gyermekkort, rögtön tudtam, hogy mi a Bátrak életének valamilyen módon részesei szeretnénk lenni” - nyilatkozta Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette: „Péter elköteleződése, a tábor filozófiája, a beteg gyermekek számára biztosított meghatározó jelentőségű élmények lehetősége mind afelé tereltek, hogy ez bizony az a terep, ahol mi akarunk és tudunk segíteni.”

 

 

„A Bátor Tábor olyan, mintha Csodaországban lennénk, olyan, mintha egy másik világba csöppennék - halljuk ezt sokszor a hozzánk érkező táborozóktól és önkéntesektől is" – mutatott rá Knecht Tamás, a Bátor Tábor adományszervezési igazgatója.

„20 évvel ezelőtt azzal a küldetéssel jött létre alapítványunk, hogy életeket változtassunk, hogy sorsfordító élményeket nyújtsunk súlyosan beteg gyerekeknek és családtagjaiknak. Az, hogy a tábori programjainkat biztonságos, modern és akadálymentesített környezetben tudjuk megtartani nagyban hozzájárul a célunkhoz. Hálásak vagyunk a Market-csoportnak, hogy támogatásukkal segítenek minket a küldetésünkben” – mondta el.

 

 

Galéria

Iparági hírekMarket Építő Zrt.társadalmi felelősségvállalásHatvan

Hírlevél

Hirdetés