2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Az EBH INVEST közreműködésével készült el a legjobb épület díját elnyerő B+H építésziroda
Főkép: Bánáti + Hartvig Építész Iroda új irodaépülete fotó: Gulyás Attila, Fotók: EBH INVEST és Gulyás Attila

Az EBH INVEST közreműködésével készült el a legjobb épület díját elnyerő B+H építésziroda

magyarepitok.hu, Építészfórum

2021.11.09. 17:00 - Kolinek Nóra

Az EBH INVEST a körforgásos építészet jegyében, a meglévő elemek beépítésével alakította ki a Bánáti + Hartvig Építész Iroda belső megjelenését.

Hirdetés

November 6-án 17. alkalommal ismerték el az idei év legkiemelkedőbb alkotásait a Média Építészeti Díja gála keretében. A szakmai esemény különlegessége, hogy zsűrizése a nagyközönség előtt zajlik.

Ebben az évben összesen 79 tervet, 63 épületet és 20 épített környezeti munkát neveztek a tervezők, amelyek közül két családi ház, egy óvoda, egy tornacsarnok és egy iroda versengett az év legjobb épületének járó díjért, a tervek között pedig öt diplomamunka mérkőzött meg egymással.

MÉD Épület kategória: Bánáti + Hartvig Építész Iroda – Média Építészeti Díja 2021 – fotó: Gulyás Attila
A képre kattintva galéria nyílik!

A legjobb épület díját idén a zsűri a Bánáti + Hartvig Építész Iroda csapatának ítélte saját irodaépületükért.

Ahogy korábban lapunkban már beszámoltunk róla a főváros XI. kerületében, a Fehérvári út 38. szám alatt található iroda belsőépítészeti munkáinak generálkivitelezését a háromszoros Business Superbrands díjas, ötszörös MagyarBrands díjas EB HUNGARY INVEST Kft. végezte el.

Bánáti + Hartvig Építész Iroda Fotók: EBH INVEST

 

A fenntarthatóság kiemelt szempont volt

Az iroda vezetőinek szándéka az volt, hogy egy meglévő épület átalakításával hozzák létre új székhelyüket.

Nem akartak új épületet emelni, hogy az építkezéssel ne terheljék a környezetet, ehelyett a körforgásos építészet szemléletmódja szerint kerestek olyan helyszínt, amely minél inkább újrahasznosítható, és a meglévő elemek beépíthetőek.

A 950 négyzetméteres belső tér kialakítása során feltárult felületek bontott állapotukban maradtak: a betongerendák nem kaptak borítást, a nyers téglafalakra nem került festék. Ez a gesztus amellett, hogy a fenntartható építészet elveit követi, az épület történetébe is betekintést enged, valamint karakteres esztétikát is teremt.

Nem szokványos industrial megoldásokat alkalmaztak

A fejlesztés részeként az EBH INVEST fit-out munkálatokat, a teljes gépészeti, erős- és gyengeáramú rendszerek kiépítését, továbbá dizájn elemek kivitelezését végezte el.

Az egyik legnagyobb kihívás, hogy

a korábbi épületből egy nem szokványos, az industrial látvány-kialakítások között is sok egyedi megoldást tartalmazó formavilágot kellett megalkotnia az EBH szakembereinek.

Az átépítés eredményeképp nagy, összefüggő, flexibilis munkaterek alakultak ki, melyek bútorozással alakíthatóak a felhasználói igények szerint, illetve a mindennapi használatnak megfelelően.

Galéria

Iparági hírekEBH INVESTirodafelújításBánáti+Hartvig Építész IrodaBudapestfit-outbelső építészet

Hírlevél

Hirdetés