2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Tetőcserépgyártó és síküvegfeldolgozó cég nyert beruházástámogatást
Varga Mihály pénzügyminiszter (j) és Gódi Attila, a Terrán Kft. ügyvezető igazgatója - Fotó: MTI

Tetőcserépgyártó és síküvegfeldolgozó cég nyert beruházástámogatást

mti, magyarepitok.hu

2021.11.19. 11:54 - Hegedűs Gergely

Valamennyi támogatott beruházás magában foglal új gyártócsarnokot és 4.0-ás ipari technológia-fejlesztést is.

Hirdetés

Három cég összesen 5,3 milliárd forint értékű beruházást valósít meg 2,3 milliárd forintos kormányzati támogatással a nagyvállalati beruházási támogatás keretén belül - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

A tárcavezető a minisztérium épületében aláírta a szerződést a beruházási támogatásról Varga Gusztávval, a CE Glass Zrt. vezérigazgatójával, Nagy Imre Tamással, az Fhl Björn Hungary Kft. ügyvezetőjével és Gódi Attilával, a Terrán Tetőcserépgyártó Kft. ügyvezetőjével.

Mindhárom beruházás új gyártócsarnokot és 4.0-ás ipari technológia-fejlesztést is magában foglal.

A CE Glass síküveg feldolgozási technológiáját fejleszti, az FHL Björn Hungary az autóipari hűtő-fűtő gumicső gyártástechnológiáját építi ki, a Terrán Kft. új típusú tetőcserepekkel, köztük napelemes termékekkel bővíti termékkörét.


A PM programjain keresztül idén 1800 milliárdot fordítottak beruházás-ösztönzésre

Az eseményen Varga Mihály kiemelte, a magyar gazdaság a második negyedévre már meghaladta a járvány előtti teljesítményét, amire az Európai Unióban mindössze 9 ország volt képes - hívta fel a figyelmet.

A Pénzügyminisztériumhoz tartozó beruházási programokon keresztül idén összesen mintegy 1800 milliárd forintot fordított a kormány beruházás-ösztönzésre - tájékoztatott a tárcavezető. A nagyvállalatokat célzó program keretében idén 50 milliárd forint áramlik a gazdaságba; a program kezdete óta az odaítélt támogatási összeg 200 milliárd forint körül alakult, a fejlesztési érték pedig 500 milliárd forintot tett ki.

Iparági hírekTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.CE Glass Zrt.támogatás

Hírlevél

Hirdetés