2024.03.19, Kedd
Kortárs képzőművészeti kiállítással és különleges utcai acélinstallációval dobja fel Kecskemét hangulatát a KÉSZ Csoport - galéria
Fotók: Bakó Mihály/Kész Csoport

Kortárs képzőművészeti kiállítással és különleges utcai acélinstallációval dobja fel Kecskemét hangulatát a KÉSZ Csoport - galéria

magyarepitok.hu, hiros.hu

2022.01.28. 14:13 - Szabó Ákos

Az idén 40 éves cégcsoport Hírös Agóra kulturális központban található kiállítása jelenleg is látogatható, ugyanúgy, mint a központ előtti téren elhelyezett, 40 elemből összeállított hexagon.

Hirdetés

A magyar kultúra napja alkalmából kortárs képzőművészeti kiállítás nyílt Metszéspont címmel a kecskeméti Hírös Agóra kulturális központban, ahol a KÉSZ Csoport ezen belül a K-ARTS Művészeti Gyűjteménye kerül bemutatásra – derül ki a meghatározó magyar építőipari cég közleményéből.

 

 

A február 11-ig látogatható, díjtalan kiállítás a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpózium anyagából válogat és kifejezetten sokszínű lett. A K-ARTS Művészeti Gyűjteményének tárlata az elmúlt 18 év alatt elkészült alkotásaiba enged betekintést – derül ki a hiros.hu kapcsolódó cikkéből.

 

 

Mint a kiállítást megnyitó Szabó Ádám szobrászművész, egyetemi docens nyilatkozatából kideül: annak alkotói között fiatalok, idősek, nők, férfiak, pályakezdők és pályájuk derekán, vagy végén járó alkotók egyaránt voltak, szobrász és nem szobrász végzettségűek egyaránt. A kiállítás egy ebből is adódó sokszínűséget mutat be – derült ki szavaiból.

 

A KÉSZ képességeit demonstráló óriáshexagonnal készül negyvenedik jubileumára

A kiállításhoz kapcsolódóan egy különleges installációt is felépítettek az Agóra előtti Deák téren, melynek elemeit a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. gyártotta.

 

 

Az idén negyvenéves KÉSZ Csoport jubileumára készülve 40 darab, KÉSZ-es munkatárs kézlenyomatával tarkított acélkorong (csak egyenként 460 kilogramm tömeggel) került ki a térre hatszög formába rendezve.

A hexagon forma közepébe az atlétikai stadion frissen festett mintacsomópontját emelték be, mely közel 8 tonnát nyom.

 

 

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportKecskemét

Hírlevél

Hirdetés