2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Felhasználói visszajelzés szülte a Mapei két vadonatúj színvakolatát
Fotók: Mapei Kft.

Felhasználói visszajelzés szülte a Mapei két vadonatúj színvakolatát

magyarepitok.hu

2022.03.03. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A QUARZOLITE TONACHINO PRO S egy teljesen új termék, amely ötvözi a szilikon vakolatok extra könnyű feldolgozhatóságát és a szilikon vakolatok öntisztulási képességét.

Hirdetés

A Mapei 31 éve gyárt ragasztókat, szigetelőanyagokat és különféle segédanyagokat az építőipar számára. A hosszú idő elég garancia a minőségre, vannak azonban olyan termékek, amelyek bár kiváló alapanyagokból, a legmagasabb minőséget képviselik, felhasználói - a kivitelezők - valami miatt mégsem szeretnek velük dolgozni.

A Mapei-nél zajló kutatás-fejlesztés célja, hogy egyre jobb minőségű és teljesítményű termékeket tudjon előállítani. Ennek érdekében folyamatosan figyelik a piacot, és ha látják, hogy valamelyik termékükkel vagy általában egy bizonyos fajta termékkel nehézsége adódik a felhasználónak – bedolgozás tekintetében, vagy a környezeti behatást nem tudja megfelelően kezelni -, azon fáradoznak a fejlesztések során, hogy ezeket a nehézségeket kiküszöböljék a következő terméknél.

Fotók: Mapei Kft. 

Javult a páraáteresztési képessége

A QUARZOLITE TONACHINO akril kötőanyagú vakolatot gyakran érte olyan bírálat, hogy a struktúra képe nem eléggé karakteres, a feldolgozhatósága nem nehéz, mégis nehezebb, mint a piacon lévő versenytársaié. Az észrevételeket továbbították az olaszországi fejlesztő kollégáknak, és e jelzések eredménye a Mapei Kft. két új terméke:

  • a QUARZOLITE TONACHINO PRO
  • és a QUARZOLITE TONACHINO PRO S.

A QUARZOLITE TONACHINO PRO a QUARZOLITE TONACHINO továbbfejlesztett, új receptúrán alapuló változata. Szálerősített és gomba-, moha-, algagátló adalékanyagot tartalmaz. Struktúraképe határozottan és karakteresen megjelenő, kapart hatású. Az új receptúrának köszönhetően javult a páraáteresztési képessége V2 besorolásról V1 besorolásra. A vízfelvételi képessége nem változott, W3, ez a legjobb, mellyel egy kültéri vakolat rendelkezhet. Így még inkább alkalmassá vált ásványi hőszigetelő rendszerek végső felületképző rétegeként.  Elérhető kapart 1,2 mm és 1,5 mm struktúrában. Fejlesztés alatt áll a kapart 2 mm struktúrájú változat is. Anyagszükséglete pedig továbbra is a piac egyik leggazdaságosabbja; 1,9-2,6 kg/m2.

Extra könnyű feldolgozhatóság és öntisztulás

A QUARZOLITE TONACHINO PRO S egy teljesen új termék. Piaci tapasztalatok azt mutatják, vannak olyan homlokzatok, amelyeknél nem igénylik a szilikon vakolatok adta pozitív tulajdonságokat, azonban a hagyományos akril kötőanyagnál többre vágynak a megrendelők. Az ő igényeikre fejlesztették a QUARZOLITE TONACHINO PRO S terméket. Ez a termék szintén szálerősített, és ebbe is került moha-, gomba- és algagátló adalékanyag. Az akril kötőanyag mellé tettek sziloxán (szilikon) kötőanyagot is.

Az eredmény egy szálerősített, karakteresen kapart hatású vékonyvakolat, amely magában hordozza a szilikon vakolatok extra könnyű feldolgozhatóságát és a szilikon vakolatok öntisztulási képességét. Anyagszükséglete megegyezik a QUARZOLITE TONACHINO PRO termékkel, azaz 1,9 – 2,6kg/m2. Elérhető kapart 1,2 mm és 1,5 mm struktúrában. Ezen vakolat esetében is fejlesztés alatt áll a kapart 2 mm struktúrájú változat. Mindkét termékre jellemző továbbá, hogy színezhető a Mapei Master Collection 1002-féle színében.

Iparági hírekMapei Kft.vakolat

Hírlevél

Hirdetés