2024.04.19, Péntek
A Market BudaParton felépített irodaházának egyik újgenerációs munkakörnyezete lett Az Év Irodája
Fotók: azevirodaja.hu

A Market BudaParton felépített irodaházának egyik újgenerációs munkakörnyezete lett Az Év Irodája

magyarepitok.hu, Market Építő Zrt., DeepInsight Creative

2022.04.26. 09:55 - Füzi Nikolett

​„Az Év Irodája 2022” versenyen a Market kivitelezésében és a Property Market fejlesztésében megvalósult BudaPart CITY irodaházban kialakított (Bayer Hungária Kft. 21. századi agilis) munkakörnyezetet ismerték el.

Hirdetés

Ismét szakmai díjazásban részesítették a Market-csoport munkásságát: az idei évben 12. alkalommal megrendezett „Az Év Irodája” versenyen a Bayer Hungária Kft.-nek a BudaPart CITY irodaházban kialakított irodája nyerte el „Az Év Irodája Nagyvállalati díj 2021” rangos elismerését.

A sikerben a Market-csoport minden tagjára és munkafolyamatára – a koncepció megalkotásától a tervezésen keresztül a kivitelezésig és a bérbeadásig, de az üzemeltetésre is – jellemző minőségnek és professzionalizmusnak is jelentős szerepe volt.

Ahogyan arról lapunk korábban többször is beszámolt, a BAYER Irodájának otthont adó BudaPart CITY irodaház a Property Market Kft. megbízásából, a Market Építő Zrt. fővállalkozásában valósult meg Budapest legújabb városfejlesztési projektjében, a BudaPart beruházás részeként. Az épületet 2021 második felében adták át a városnegyed második irodaházaként.

A BudaPart egy olyan városfejlesztési projekt, amely nem csak az ingatlanfejlesztés szakmai vonatkozásában, de a megvalósításában és a kivitelezésében is új kategóriát teremt:

Budapesten egyedülálló módon valósul meg egy olyan városnegyed, amely összhangba hozza a hatalmas Duna-parti rekreációs, zöld övezetet az urbánus, belvárosias környezettel.

A közelben számos vendéglátóegység, üzlet és szolgáltatás is elérhető, lokációját tekintve pedig remek közösségi közlekedési lehetőségekkel is rendelkezik. A BudaPart szolgáltatásai az itt lakókon és dolgozókon túl a környéken élőket, valamint a városnegyedbe látogatókat is megállásra csábítják, így hozva létre egy új közösséget, valódi értéket az új városrészben.

 

Fotók: azevirodaja.hu


Modern Duna-parti rekreációs, zöld övezetben helyezkedik el

Az újgenerációs, state-of-art megjelenésű, LEED „Gold” minősítésű irodaház a legmodernebb energiahatékonysági szempontok figyelembevételével épült, ahol a hat emeleten, mintegy húszezer négyzetméter irodaterület mellett komplex infrastruktúra is szolgálja a bérlők kényelmét: a BudaParton kialakított éttermek és kávézók, valamint az irodaház közvetlen környezetében működő egyéb üzletek, és a hamarosan nyíló edzőterem is hozzájárul ahhoz, hogy az itt dolgozók minden olyan szolgáltatáshoz hozzájussanak, amellyel nap, mint nap extra időt tudnak megtakarítani. Az irodaházban már számos vállalat otthonra lelt, hiszen a fejlesztő tájékoztatásából azt is megtudtuk, már 60%-nál tart a bérbeadottság.

Az 54 hektáron épülő városnegyednek közel 50 százaléka zöldfelület lesz a fejlesztés végére, így az ott lakók és dolgozók a BudaPart szolgáltatásai és rekreációs lehetőségei mellett a Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl kivételes természeti adottságait is élvezhetik.

 

Kép: Palkó György

 

Kiemelt figyelmet fordítottak az innovatív és környezetbarát megoldásokra is

A Marketre jellemzően, nem csak a hatékonyságot, de a fenntarthatósági szempontokat is maximálisan figyelembe vették az épület kivitelezése során. Fontos szerepet játszott, hogy az irodaház innovatív és környezetbarát megoldásokkal rendelkezzen, ennek érdekében többek között

  • energiahatékony gépészeti megoldásokat,
  • magas energiahatékonyságú homlokzati szerkezeteket,
  • energiatakarékos világítótesteket, és
  • víztakarékos öntözőrendszert is alkalmaztak,
  • valamint elektromos autótöltőket is beépítettek.

Mindemellett az épületben mérhető az elektromos- és hűtési, fűtési energia, valamint magas a beépített anyagok újrahasznosítottanyag-tartalma is.
 

 

Munkavállalóira szabta az Év Irodáját a Bayer

A DeepInsight Creative ügynökség lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből kiderül, a Bayer Hungária Kft. vállalati kultúrájának régóta központi eleme a munkavállalók igényeinek megbecsülése. A nyitott és agilis környezet kialakításához a dolgozói szokásokat és az irodával szemben elvárt igényeket is felmérték, ezért a nagyvállalat a dolgozók elvárásaihoz igazítva alakította ki innovatív munkakörnyezetét.

Egy olyan belsőépítészeti koncepciót dolgoztak ki, melynek központjában egy „shared desk” rendszer áll. A munkaállomások, zárt tárgyalóblokkok és nyílt kollaborációs terek egyaránt megtalálhatóak az új irodában, így minden munkafázist kiszolgáló, agilis munkahelyet tudott teremteni a vállalat.
 

 

Előtérbe kerültek a nyílt terek és az agilis megoldások is

Az irodában mindemellett kiemelt szerepet kaptak a közösségi terek, melyek a munkavégzés mellett a szabadidős tevékenységeknek is kedveznek. A kellemes környezet kialakítása érdekében a nyugtató szürkés színvilágot élő növényfallal, zöld felületekkel és belső kerttel dekorálták. Ugyanakkor a cég társadalmi felelősségvállalásának és üzleti stratégiájának a fenntarthatóság is fontos részét képezi, így a bútorok java a már meglévő bútorok újrahasznosításaként került az új irodába.

A BAYER-t az első bérlők között üdvözölhették a fejlesztők, a több mint 150 éves múlttal rendelkező nemzetközi nagyvállalat gondos előkészítést követően 2021-ben költöztette el magyarországi vállalatát a Budapart CITY irodaházba azzal a céllal, hogy támogassák a szervezeti egységek szorosabb együttműködését és hogy a korábbi hagyományos irodájuk egy valódi 21. századi agilis környezetté alakulhasson át.

 

 

Galéria

Iparági hírekMarket Építő Zrt.Property Market Kft.BudaPartirodaház

Hírlevél

Hirdetés