2023.12.10, Vasárnap
Construma díjat nyert a Mapei innovációja
Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője Fotók: Mapei

Construma díjat nyert a Mapei innovációja

magyarepitok.hu, Mapei

2022.04.06. 18:30 - Kolinek Nóra

A Mapei innovatív fugázó terméke egyedi tulajdonságai miatt lakó- és kereskedelmi helyiségek mellett, uszodákban és wellness egységekben, valamint élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek burkolására is kiválóan alkalmazható.

Hirdetés

Két év kihagyás után április 6-10. között gazdag szakmai programmal, közel négyszáz kiállító újdonságaival várja a látogatókat a 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás a KÉSZ Csoport kivitelezésével megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítási kínálat mellett szakmai konferenciák, workshopok, bemutatók, tanácsadások, sőt verseny is hozzájárul a látogatók szakmai fejlődéséhez.

Gyutai Csaba építésgazdasági intézkedések összehangolásáért felelős kormánybiztos a rendezvény megnyitóján elmondta, jó állapotban van a magyar építésgazdaság: az ágazatot a 2020-as visszaesés után 2021-ben gyors visszapattanás jellemezte. Közölte,

tavaly a kivitelezői szektor kibocsátása 5388 milliárd forint volt, ami a magyar GDP 6 százaléka, az alapanyag- és késztermékgyártó szektor kibocsátásával együtt az építésgazdaság - az autóiparhoz hasonlóan - már majdnem 11 százalékot képvisel a magyar gazdaságban.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, új időszámítás kezdődik a Hungexpo és így a Construma életében is. A Hungexpo 55 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően újjászületett.

Gyutai Csaba kormánybiztos (b), Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője (k) és Ganczer Gábor a Hungexpo vezérigazgatója (j)
Fotók: Mapei

 

Az innovatív fugázó könnyen bedolgozható, ugyanakkor ellenáll a savaknak

A megnyitót követő díjátadón hét vállalat innovációját díjazták. Az egyik elismerést a Mapei legújabb fejlesztése, a Kerapoxy Easy Design dekoratív epoxi fugázóanyag kapta

 – olvasható a vállalat közleményében.

„Hasznos dolog a digitalizáció, de építeni még nem lehet online. Nagyon hiányzott az az inspiráló szakmai fórum, amit a Construma képvisel. Pótolhatatlanok ezek a találkozások a vásárlókkal és a szakmával. Jó érzés újra itt lenni és nagyon örülünk a díjnak” – mondta Markovich Béla, a vállalat ügyvezetője, aki márciusi interjúnkban személyesen is beszámolt a termék fejlesztéséről.

A Kerapoxy Easy Design egy sokoldalúan használható, könnyen felhordható és tisztítható epoxi fugázó, bakteriosztatikus adalékszerrel és BioBlock® technológiával. Egyedi tulajdonságai miatt lakó- és kereskedelmi helyiségek mellett, uszodákban és wellness egységekben, valamint élelmiszerekkel közvetlenül érintkező felületek1 burkolására is kiválóan alkalmazható – tájékoztattak.

Egyik legnagyobb előnye, hogy könnyen bedolgozható, felülete nagyon könnyen tisztítható, sima és színtartó, kitűnően ellenáll a savaknak. Az innovatív BioBlock® technológiának köszönhetően, megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a penészképződést a fugázófelületeken, ezáltal higiénikussá és biztonságossá teszi a csempézett felületeket. Mindezek mellett a termék nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású2, környezet- és egészségbarát építőanyag.

Az új Kerapoxy Easy Design negyvenegy színben, valamint a színtelen, áttetsző kivitel kombinálásával végtelen számú árnyalatban és fényhatással érhető el, a Mapeglitter metálfényű színes csillámmal „megbolondított”, fényesen csillogó megjelenésű ezüsttől és aranytól a Mapecolor Metallickal elkeverve létrehozott platina, arany, réz, ezüst és sötétezüst tónusokig. A Kerapoxy Easy Design már elérhető a hazai kínálatban.

A CONSTRUMA 2022. évi díjazottjai
Fotók: Mapei

 

További díjazottak, valamint a díjazott termékek:

  • EU-Solar Zrt., Growatt SPA 4000-10000TL3 BH
  • Grand Union Kft., BioFicient biológiai szennyvíztisztító kisberendezés
  • Leier Hungária Kft., Leier klímafödém
  • Masterplast Nyrt., ISOMASTER EPS 150 G
  • Rotovill Kft., Aux Kappa 3,5 kW monosplit klímaberendezés
  • Szépítők Bemutatóterem Kft., Decork Façade (parafa tartalmú hőszigetelő dekorvakolat)

 

1. A Kerapoxy Easy Design az Industrial Microbiological Services Ltd. független angol laboratórium tanúsítása alapján ISO 22196:2011 megfelelőségű, így a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer szerint élelmiszerekkel közvetlenül érintkező burkolt felületek fugázására is használható.

2. A Kerapoxy Easy Design a GEV alapján EMICODE EC1PLUS besorolással – nagyon alacsony illékonyszervesanyag-kibocsátással (VOC) – rendelkezik.

Iparági hírekMapei Kft.ConstrumaLeier Hungária Kft.elismerésdíjátadókKÉSZ Csoport

Hírlevél

Hirdetés