2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Mapecoat TNS megoldások: védik és esztétikussá teszik a közlekedési felületeket
Fotók: Mapei Kft.

Mapecoat TNS megoldások: védik és esztétikussá teszik a közlekedési felületeket

magyarepitok.hu

2022.05.02. 15:05 - Kalácska-Nagy Nóra

A Mapei bevonatai tartós megoldást biztosítanak a közterek esztétikai és biztonsági jelöléseire, színezésére, továbbá területek elválasztásaira.

Hirdetés

A világ építészete már régóta nem csak a belső terekkel foglalkozik, hanem a külső terek megjelenésével, funkcióinak esztétikus elrendezésével, elválasztásával is. Erre a feladatra számos termékkel szolgál a Mapei, köztük a MAPECOAT TNS URBAN és a MAPECOAT RACE TRACK termékek.

Az új MAPECOAT RACE TRACK gyorskötésű termék 2022-től érhető el a Mapei termékkínálatában. A MAPECOAT TNS EXTREME kétkomponensű, vizes bázisú, gyors száradású epoxi-akril gyanta, amely fizikai és mechanikai jellemzőinek köszönhetően

alkalmas nagy forgalmú, gépjárművek által használt felületek, gyalogos területek és kerékpársávok színezésére és védelmére.

A gyantának számos lehetséges alkalmazási területe van:

  • Autós forgalmú területek, például gyalogos átkelőhelyek, parkoló területek, megközelítő rámpák védelme és színezése.
  • Kültéri, nagymértékű gyalogosforgalomnak kitett területek bevonása és színezése akár nedves környezetben.
  • Aszfalt felületek bevonása és védelme lenyomatos aszfalt felülettel.
  • Kerékpársávok, városi dizájn területek, többcélú és sport területek színezése és védelme.
  • Járdák és gyalogos területek színezése.

 

Fotók: Mapei Kft.

 

Többfunkciós, egyszerűen felhordható és könnyen szárad

A MAPECOAT TNS EXTREME speciális összetétele lehetővé teszi aszfaltra és cementkötésű aljzatokra, valamint térkőre történő felhordását. Válogatott töltőanyagainak köszönhetően a MAPECOAT TNS EXTREME bevonatként használható kültéri aljzatokra, amelyeknek nagyon magas csúszásmentességgel kell rendelkeznie, akár nedves környezetben, mint például bejárati feljáróknál és kerékpársávoknál.

Speciális összetételének köszönhetően a MAPECOAT TNS EXTREME többfunkciós, különböző célokra, különböző felületekre egyszerűen felhordható és könnyen szárad, így gyorsan használatba vehető. Ez azt jelenti, hogy a MAPECOAT TNS EXTREME közvetlenül alkalmazható a forró aszfalton, különösen a lenyomatos aszfalt technikát használó eljárásokhoz.

A hagyományos színező rendszerekkel ellentétben a MAPECOAT TNS EXTREME

nagymértékben tartós, csúszásmentes felületű, amely az évek során is megmarad, akár nedves környezetben is.

 

 

A bevonat mechanikai tulajdonságai a felületekre potenciálisan ártalmas vegyi anyagokkal (például olvasztó sók, olaj és üzemanyag) szembeni ellenálló képességgel kombinálva, a MAPECOAT TNS EXTREME-et alkalmassá teszi nagy területek vagy a jégképződés miatt rendszeres kezelésre szoruló területek bevonására vagy rutinszerű tisztítási célokra.

A MAPECOAT TNS EXTREME aljzatok védelmére is megfelelő választás lehet: betonpadló esetében a színezett bevonat korlátozza a felületet károsító vagy romboló anyagok, mint például a szén-dioxid és nedvesség hatását, ezáltal tartósabbá teszi a szerkezeteket. A ColorMap automatikus színezőrendszernek köszönhetően más árnyalatokkal egyedi színeket is létrehozhat.

A MAPECOAT TNS EXTREME-et a Weather-Ometerben tesztelték, amely szimulálja a kedvezőtlen fizikai és környezeti hatásokat, és megbizonyosodtak arról, hogy hosszú ideig képes ellenállni a napfénynek, különösen az ultraibolya sugaraknak.

Fenti tulajdonságoknak és minősítéseknek köszönhetően a bevonatok tartós megoldást biztosítanak a közterek esztétikai és biztonsági jelöléseire, színezésére, továbbá területek elválasztásaira.

 

 

Iparági hírekMapei Kft.útbevonatépítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés