2024.03.29, Péntek
Maradandót adunk! – Követőinek bevonásával indított jótékonysági kampányt a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.
Fotók: Erdei Mihály / magyarepitok.hu és WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Maradandót adunk! – Követőinek bevonásával indított jótékonysági kampányt a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

magyarepitok.hu

2022.10.12. 12:00 - Kolinek Nóra

A vállalat közösségi felületén mutatta be az elmúlt fél évben tett társadalmi felelősségvállalásait, és egy felhívás keretében adományokkal segítette az iskolakezdést hátrányos helyzetű családok számára, emellett rászorulókat támogató alapítványoknak is segítséget nyújtott.

Hirdetés

Az elmúlt időszak számos nem várt kihívást hozott magával, ezért még fontosabbá vált egymás támogatása és segítése vállalati szinten is. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. egyik alapelve már a megalapítása óta, hogy támogassa a rászoruló, beteg, hátrányos helyzetű gyerekeket, felnőtteket és családokat, emellett pedig a természet- és a környezetvédelem fontosságát szem előtt tartva végezze fő tevékenységét.

A vállalat nyáron egy sorozat keretében mutatta be közösségi felületén az eltelt fél év főbb társadalmi felelősségvállalási tevékenységét, emellett közzétett egy felhívást, melyben arra kérte követőit, hogy ajánljanak a környezetükből olyan hátrányos helyzetű gyermekes családokat, akinek jól jönne a segítség az iskolakezdésre, vagy olyan pici, helyi, karitatív szervezetet, melynek szüksége lenne támogatásra a hétköznapokban.

A kampány augusztus végén zárult. A kiválasztottak egyike egy beteg gyermekeket nevelő ötgyermekes család, ahol az édesapa súlyos szívbeteg, 5 gyermekük közül a legidősebbet agydaganattal kezelik, 6 éves testvére halláskárosult. Adományt juttattak el egy három unokáját egyedül nevelő hölgynek, aki lányát, a gyerekek édesanyját 2020-ban egy autóbalesetben veszítette el. Támogatást kapott továbbá az Otthont az éhezőknek Alapítvány és a Neked felesleges, Nekik ajándék alapítvány, mely szegénységben élő családoknak segít tüzelővel, ruhákkal, élelmiszerekkel.

 

Irodaként funkcionáló konténerek segítik a menekültek ellátását

A vállalat jelmondatára utaló „Maradandót adunk” sorozat első részében a szomszédos Ukrajnában zajló háború következtében kialakult menekültválsággal kapcsolatos támogatásról adott hírt a cégcsoport.

Ennek volt része az a 19,5 millió forint értékű tárgyi adomány, melynek keretében 4 db fűthető, klímás, panoráma ablakokkal ellátott konténert juttattak el az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A konténerek 22 fő segítő részére irodaként funkcionálnak a segélyszervezet budapesti telephelyén, így segítve a menekültek ellátásában végzett munkájukat.

Paár Attila tulajdonos-ügyvezető igazgató a támogatás kapcsán így fogalmazott:

„…. Hiszem, hogy a legkisebb segítséggel is el lehet érni a változást, hogy valamilyen nagyobb értéket teremtsünk, és ami talán a legfontosabb, hogy újra és újra visszataláljunk az összefogáshoz, és megtaláljuk a segítségnyújtás és a szolidaritás különböző eszközeit!...”

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Újabb támogatást kapott a győri egyetem

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. több oktatási intézményt, szakmai versenyt támogat évről évre, a vállalatot évtizedes jó kapcsolat fűzi a Széchenyi Egyetemhez, melynek eredményeként számos alkalommal nyújtott már támogatást.

A július 26-i Facebook bejegyzés szerint a Győri Gyerekegyetem idén már 5. alkalommal került megrendezésre a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis közös szervezésében, az egyetemi campus területén. A program központi témája idén a klímatudatosság volt.

A 9-13 éves gyerekeknek szóló egy hetes napközis táborban a résztvevő diákok népszerű egyetemi oktatók, a programot támogató cégek munkatársainak nagyelőadásain és interaktív foglalkozásain vehettek részt, kutathattak, alkothattak, laboratóriumokat látogathattak, valamint az egyetem sportpályáin vetélkedhettek.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kiemelt támogatóként nettó 750.000 forinttal segítette a projekt megvalósulását, melynek − és a többi támogatónak – köszönhetően ebben az évben 30 rászoruló és jó tanuló gyermek részvételét tudták biztosítani a táborban.

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

A tanulás mellett a hasznosan eltöltött kikapcsolódást is támogatja a vállalat

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. az oktatásra és képzésre fordított anyagi támogatás mellett fontosnak tartja, hogy a diákok jól érezzék magukat, jusson idő a kikapcsolódásra is az iskolában. A vállalat rendszeresen támogatja a győri SZC Hild József Építőipari Technikumot, 2022 júniusában a Diáknap megvalósításában is segítette az intézményt – derült ki az sorozat következő bejegyzéséből.

A rendezvényen az osztályok különböző feladatokban mérték össze tudásukat, ügyességüket és egyéb képességeiket. A versenyek végén − az első három helyezett mellett − a különdíjazottnak egy a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által összeállított értékes ajándékcsomagot osztottak ki.

2022 májusában Győrben rendezték meg az Ifjúsági Katasztrófavédelmi verseny döntőjét, melyet a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. szintén támogatott.

„Büszkék vagyunk a diákokra, akik mindkét eseményen apait-anyait beleadva, de mégis szórakoztató formában próbálták meg kihozni magukból a maximumot, és büszkék vagyunk arra, hogy ismét jó és értékes ügyeket támogattunk! Maradandót alkotni úgy tudunk, ha teszünk a jövőért: hogy azok az értékek, amik nekünk fontosak, a jövőben is meglegyenek

– mondta el Paár Attila.

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Közel 20 millió forint értékben juttattak adományt a megyei kórház számára

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. és a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház együttműködése közel 22 éves múltra tekint vissza. Augusztusban az egészségügyi intézmény Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályát támogatták a „Mozogj Újra” Rehabilitációs Alapítványon keresztül.

A 15 millió forintos felajánlásnak köszönhetően 3 darab olyan modernizált, robotizált eszközt vásárolhatott az intézmény, melyek új lehetőségeket nyitnak az olyan betegek rehabilitálásra, akik sztrókon estek át, vagy akiken végtag-amputációt hajtottak végre.

Fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Szintén augusztusban 4 millió forinttal járult hozzá a vállalat a kórház szívkatéteres laboratóriumában dolgozó orvosok munkáját segítő ablációs katéteres készülék megvásárlásához.

A gyémántfejjel ellátott berendezéssel még a legkeményebb meszes érelzáródással diagnosztizált betegek is elláthatóak, akiket eddig sem katéterezéssel, sem hagyományos operációs eljárás során nem tudtak hatékonyan kezelni.

Fotó: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

 

Galéria

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.társadalmi felelősségvállalásadományozásjótékonyságGyőr

Hírlevél

Hirdetés