2024.04.20, Szombat
Átadták a Debrecen nyugati városrészét tehermentesítő útfejlesztést
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Átadták a Debrecen nyugati városrészét tehermentesítő útfejlesztést

civishir.hu, magyarepitok.hu

2020.01.27. 07:32 - Hegedűs Gergely

A második ütem átadása után a Vezér utca környéke teljes mértékben mentesülni fog a közeli ipari park teherforgalmától.

Hirdetés

Fontos útfejlesztést adtak át Debrecen nyugati határában, ahol egy új kétsávos útnak köszönhetően közvetlen kapcsolatot nyert a Vezér utcai lakótelep a 33-as főúttal és rajta keresztül az M35-ös autópályával. A hírt közlő Cívishír szerint a bruttó 844 millió forintos projektet európai uniós és állami forrásból finanszírozták.

A beruházásban az eddig földútként működő Domokos Márton út egy 1,1 kilométeres szakaszát aszfaltozták le a Vezér utca és a 33-as főút között.

A fejlesztés egyrészt tehermentesítette a Vezér utcát a közeli Thyssenkrupp-gyár teherforgalmától, miután közvetlen kapcsolatot adott a gyárnak a 33-ashoz. Ugyanakkor a Vezér utcai lakótelep is összeköttetést nyert ezekhez az utakhoz, ezáltal a nagyforgalmú Böszörményi út terhelése is csökkeni fog.


A következő ütem végén kitiltják a teherautókat a Vezér utcáról

Ahogy azt korábbi cikkünkben is jeleztük, a Domokos Márton út aszfaltozása északi irányban folytatódni fog. Ebben a fejlesztésben a Vezér utca végpontja és a város észak-nyugati elkerülőjeként megépített 354-es között aszfaltozzák le a földutat 1,5 kilométeren. Ezáltal a 354-es és a 33-as főút teljes összeköttetést nyer, a projektben a beruházó NIF Zrt. tavaly októberben tette közzé a tervezői közbeszerzést.

 

A Cívishír cikkéből az is kiderült, hogy a Domokos Márton út teljessé válása után a kamionokat kitiltják a Vezér utcáról, a többtonnás teherjárművek kizárólag az új utat használhatják, ha az ipari parkba szállítanak.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Debrecen33-as főút354-es főút

Hírlevél

Hirdetés