2024.04.20, Szombat
Továbbra is a bátrak szolgálatában áll a Market
Fotók: Market Építő Zrt.

Továbbra is a bátrak szolgálatában áll a Market

Market Építő Zrt.

2022.12.20. 15:45 - Füzi Nikolett

A Market Építő Zrt. a hazai gazdasági élet felelős szereplőjeként a társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként 2022-ben újabb, több évre szóló megállapodást kötött a Bátor Tábor Alapítvánnyal. Az idei támogatás összegét a szervezet a fenntartható működést szolgáló célokra fordította.

Hirdetés

Ahogyan arról korábban már lapunkban is hírt adtunk, a Market Építő Zrt. hosszú évek óta elkötelezett támogatója a krónikusan, súlyosan beteg gyerekeknek és családtagjaiknak sorsfordító élményeket nyújtó Bátor Tábor Alapítványnak.

Ezt a küldetést továbbra is megerősítve, az építőipari vállalat ezúttal ismét hosszú távon kötelezte el magát a beteg gyermekek gyógyulása mellett, így az idei évben egy újabb, három évre szóló stratégiai együttműködést írt alá a szervezettel

- derült ki a Market Csoport lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Mint kiemelték, a vállalat ennek megfelelően mindhárom évben 35 millió forinttal támogatja a Bátor Tábor munkáját, működését és törekvéseit, az Alapítvány pedig 2022-ben ezt a támogatási összeget arra fordította, hogy tevékenységük során a lehető legnagyobb mértékben tudják szolgálni a környezettudatosságot és a fenntarthatóságot.

„Hálásak vagyunk a Market Építő Zrt.-nek, hogy hosszú évek óta mellettünk állnak, és a 2022-ben nyújtott támogatásukból egy újabb fejlesztést hajthattunk végre a táborhelyünkön. Idén valóra vált egy régi álmunk, és napkollektorokkal szerelhettük fel a gyerekházakat, amivel egy újabb lépést tettünk a Bátor Tábor Alapítvány fenntarthatósági céljai felé, és amely révén megint egy kicsit zöldebbek és fenntarthatóbbak lettünk” – mondta el Knecht Tamás, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője.

 

Fotók: Market Építő Zrt.

 

Bátor Tábor: 2030-ra a klímasemlegesség a cél

Akárcsak a Market Csoport, a Bátor Tábor is elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt, aminek következtében az elmúlt években számos energiahatékonysági intézkedést vezettek be.

Az alapítvány azt az ambiciózus célkitűzést tette, hogy a tábor működése 2030-ra elérje a klímasemlegességet. A Bátor Tábor legjelentősebb környezeti hatásai a tábori épületek energiafogyasztásából erednek, így első lépésként ezek energiahatékonyságában kellett előrelépést elérni.

A 2019-ben átadott új programos épületet 2021-ben napelemekkel szerelték fel, valamint elvégezték a kazánok komplex cseréjét és a nyílászárók karbantartását. Egy lépéssel továbbhaladva, 2022-ben hét darab gyerekház napkollektoros rendszerrel való kiépítését tűzték ki célul, melyet a Market támogatásának segítségével meg is tudtak valósítani. A fogyasztás napkollektorokkal történő kiváltása a tábor számára évente több mint 35%-os megtakarítást jelent – hangsúlyozták a közleményben.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy az idei támogatási összeggel hozzájárulhattunk a Bátor Tábor fenntarthatósági törekvéseihez. A zöld szemlélet tekintetében ugyanabban az irányban mozgunk az Alapítvánnyal. A Market Csoportnál is mind stratégiai, mind pedig napi működés szintjén is egyre nagyobb teret hódít a fenntarthatóság és a környezettudatosság., Előremutató törekvéseinket jól tükrözi, hogy az idei évben – a hazai építőipari vállalatok közül elsőként – elkészítettük Fenntarthatósági Jelentésünket is” – hangsúlyozta az együttműködés sarokpontjait Báthory Balázs, a Market Építő Zrt. innovációs vezérigazgató-helyettese.

 

 

A Market már a Bátrak első támogatói között is ott volt

A Bátor Tábor Alapítvány most már több mint 20 éve ad bátorságot és támogatja a súlyosan, krónikusan beteg gyerekek és családtagjaik, osztálytársaik lelki egészségét. Eddig több mint 15.000 ember vehetett részt ingyenes élményterápiás programjaikon hatvani táborhelyükön, egészségügyi és egyéb intézményekben, iskolákban, valamint online formában is.

A Market Építő Zrt.-t már a kezdetekkor annyira megérintette a tábor szellemisége, hogy az elsők között, 2006-ban kötelezték el magukat a Bátor Tábor Alapítvány munkája mellett.

A hatvani tábor összes létesítményét, úgymint a gyermekek szállásaiként funkcionáló akadálymentes házakat, a gyermekbarát orvosi épületet és a tábor központi épületét a Market építette fel.

A hosszú távú együttműködés későbbi évei során az önkéntesszállások, egy fedett csarnok, a műfüves focipálya és egy ugyancsak fedett lovarda is kialakításra került. Az éppen esedékes felújítások és karbantartások is évről évre az építőipari cég közreműködésével valósultak meg. A Market éveken átívelő támogatásának köszönhetően mára egy korszerű, a 21. századi elvárásoknak és a legszigorúbb egészségügyi feltételeknek is megfelelő tábor fogadja a Hatvanba látogatókat - összegezték végezetül a tájékoztatásban.

 

 

Iparági hírekMarket Építő Zrt.társadalmi felelősségvállalásBátor Táborfenntarthatóság

Hírlevél

Hirdetés