2024.04.27, Szombat

Hirdetés

A legmodernebb védelmi technológiát gyártó Rheinmetall-üzem építkezésen bizonyított az AGO Steel
A főkép és a helyszínt ábrázoló fotók az építkezés során illetve készültek, a többi kép illusztrációs fotó, mely az AGO-Steel dombóvári üzemében készült

A legmodernebb védelmi technológiát gyártó Rheinmetall-üzem építkezésen bizonyított az AGO Steel

magyarepitok.hu

2023.07.31. 12:29 - Szabó Ákos

A fémszerkezet-üzletben folyamatosan fejlődő magyar vállalat a zalaegerszegi üzem építkezéséről osztotta meg lapunkkal a tapasztalatait.

Hirdetés

Nemrég a cég egy jelentős gépfejlesztési beruházássorozata kapcsán bemutattuk a dombóvári AGO Steel Kft. az elmúlt években véghez vitt látványos fejlődését Agócs Miklós cégvezető tájékoztatása alapján. Beszámolónkban már akkor is írtunk arról, hogy a vállalat miközben jelenleg is számos projekten dolgozik, már eddig is részt vett különleges és érdekes építkezéseken: olyanokon, mint a zalaegerszegi Rheinmetall-gyár építkezése.

 

A képre kattintva (bejárás, forrás: Vigh László Facebook-oldala) galéria nyílik, melyben több forrásból található képek láthatóak, helyszíni és illusztrációs fotók egyaránt

 

Zala vármegye ipari ékköve

Most szintén a cégvezető segítségével erről a tavaly átadott, a ZalaZone tesztpálya melletti fejlesztésű gyárban az AGO Steel Kft. által végzett munkákról tudunk beszámolni. A ZÁÉV Zrt. és a KÉSZ Csoport által elvállalt generálkivitelezésében az utóbbi cégének alvállalkozójaként vett részt az AGO Steel.

A csaknem 60 hektáros területen felépült Lynx-üzem gyártócsarnoka Zala vármegyében az egyik legnagyobb ilyen létesítmény több, mint 25 ezer négyezetméteres alapterületével.

 

 

Az AGO Steel feladatai Zalaegerszegen

A teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat a harckocsigyár munkálataiban a fémszerkezeteken dolgozott, 2021 augusztusától 2022 márciusáig voltak jelen az épülő üzemben. A fémszerkezetszerelési és -hegesztési munkáikkal többek között

  • tetőmerevítés,
  • előtető,
  • előtetőcsonk,
  • álmennyezettartó,
  • és belső kiváltó elemek épültek be az üzembe.

 

 

De a lista nem teljes:

az AGO Steel a Rheinmetall üzemének földrengésbiztosításához is hozzájárult például, beton és beton közötti fémkapcsolatok szerelésével és hegesztésével.

Mindemellett megtudtuk: többek között elektródahegesztéssel és csavaros kötéssel is dolgoztak azon, hogy a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. által a rendelkezésükre bocsájtott szerkezetek megfelelően a helyükre kerülhessenek a nagy precizitású munkát igénylő harcászati gyárban.

 

 

Kiemelt figyelem és magas elvárások mellett biztosítottak

Erről a pontossági elvárásról és annak teljesítéséről Agócs Miklós külön is kifejtette lapunknak: a harckocsigyár kiemelt figyelmet kapott az építkezés összes szereplője részéről. A magas minőségi felügyelet a megszokottnál is magasabb munkavédelmi előírásokkal társult, ezeket természetesen be is tartották. „Sőt merem azt mondani, hogy könnyen vettük az akadályokat - ennek eredményeként tudtunk sikeres projektet zárni.”

 

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az átadón (MTI)

Arra a kérdésre válaszolva, hogy egy ilyen speciális beruházáson mit jelentett dolgoznia cégének, a vezető kifejtette: itt még a szokásosnál is nagyobb hangsúlyt fektettek a megrendelők a hegesztés minőségére, nagyobb követelményeket támasztottak végső soron az AGO Steel felé is.

„Itt is tudtunk bizonyítani mind magunk, mind a megrendelőink felé arról, hogy nehezített körülmények között is megálljuk a helyünket. Számíthatnak ránk, nem hátrálunk ki, bármilyen feltételeket szabnak is, mi azt meg tudjuk valósítani”

– foglalta össze.

 

 

Galéria

Iparági hírekAGO-Steel Kft.ZalaegerszegüzemépítésüzemfejlesztésZÁÉV Építőipari Zrt.KÉSZ Csoport

Hírlevél

Hirdetés