2024.03.28, Csütörtök
Elérte legmagasabb pontját a nagyszabású zalai hadiipari gyár
Fotók: Erdei Mihály - magyarepitok.hu

Elérte legmagasabb pontját a nagyszabású zalai hadiipari gyár

magyarepitok.hu

2021.09.10. 12:30 - Gyöngyösi Klaudia

A ZÁÉV és a KÉSZ Csoport kivitelezésében megvalósuló beruházásban harcjárműveket gyártó üzem épül Zalaegerszegen.

Hirdetés

Sikeresen lezajlott a zalaegerszegi Rheinmental beruházás gyárépületének bokrétaünnepsége pénteken – az ünnepélyes eseményen munkatársunk az elkészült szakaszokat is körbejárhatta. Az eseményen részt vett Deák Gábor a ZÁÉV Zrt. igazgatóságának elnöke, illetve Dormán József a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója, valamint Varga Mihály a KÉSZ Csoport alapítója is.

A bokrétát egy helikopter emelte a helyére.
Fotók: Erdei Mihály - magyarepitok.hu

A mintegy 60 milliárd forintból épülő Lynx-üzem az új high-tech védelmi iparág megteremtésének egyik jelentős pillére.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: a fejlesztés magasépítési munkálatait a ZÁÉV Építőipari Zrt., illetve a KÉSZ Csoport kivitelezi, a beruházás monolit szerkezetépítési feladatait pedig alvállalkozóként a MOST-ÉPKER Kft. végzi a ZalaZone járműipari tesztpálya szomszédságában.

A projekt ütemterv szerint haladt, így a 2023-ban üzembe álló épületegyüttes, mely a járványhelyzet ellenére is folyamatosan épült, elérte legmagasabb pontját.

 

25 tonnás daruk dolgoztak a helyszínen

A mintegy 14 méter belmagasságú Lynx-gyárban közel 300 oszlopot állítottak fel a közelmúltban. A csarnokban 10 és 25 tonnás daruk mozgatták az alkatrészeket.

A csaknem 60 hektáros területen épülő Lynx-üzem gyártócsarnoka Zala megyében az egyik legnagyobb méretű lesz a több mint 25 ezer négyezetméteres alapterületével.

Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalata, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgató-helyettese a helyszínen többek között kifejtette: a bokrétaünnepség, mint rendkívüli mérföldkő számos tényező miatt szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen megmutatja és példának állítja, hogy egymásra építve, közös munkával, támogatással és rugalmassággal mire képes több vállalat együttműködése. A projektben szereplők mindent megtettek azért, hogy eljussanak eddig a pontig - tette hozzá.

Galéria

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.KÉSZ CsoportZalaegerszeginnovációüzemépítésMost-Épker Kft.

Hírlevél

Hirdetés