2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Már több mint 280 oszlopot felállítottak Zalaegerszeg új hadiipari gyárában
A fotó az offroad pályaelem tesztelésén készült (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Már több mint 280 oszlopot felállítottak Zalaegerszeg új hadiipari gyárában

magyarepitok.hu

2021.08.25. 15:23 - Szabó Ákos

A kivitelező ZÁÉV-KÉSZ konzorcium a közeljövőben megtarthatja a bokrétaünnepséget is.

Hirdetés

A tervezett ütemben épül a Lynx harcjármű-gyár Zalaegerszegen – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből. Mint a szerkezetépítés elrajtolásakor megírtuk, a fejlesztés magasépítési munkálatait a ZÁÉV Építőipari Zrt., illetve a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kivitelezi a beruházás monolit szerkezetépítési feladatait alvállalkozóként a MOST-ÉPKER Kft. végzi a ZalaZone járműipari tesztpálya szomszédságában. Legutóbb pedig annak kapcsán számoltunk be a projektről, hogy a tesztpálya katonai off-road elemének első ütemét átadta a Szabadics Zrt. és a Duna Aszfalt Zrt. az Óbuda Építész Stúdió Kft tervei alapján.

Most arról tájékoztatott a minisztérium, Palkovics László tárcavezető helyszíni látogatása kapcsán, hogy a Rheinmetall-csoport és a magyar állam közös beruházásában megvalósuló fejlesztés megfelelő tempóban halad.

A 2023-ban üzembe álló épületegyüttes a járványhelyzet ellenére is folyamatosan épül, hamarosan eléri legmagasabb pontját.

A közleményben hangsúlyozták: a magyar védelmi ipar összehangolt fejlesztése többek között hozzájárul a munkahelyteremtéshez, valamint a beszállítói láncokon keresztül a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének fokozásához, a külföldi beruházások ösztönzéséhez is.

 

25 tonnás daruk dolgoztak a csarnokban

A mintegy 14 méter belmagasságú Lynx-gyárban 280 oszlopot állítottak fel a közelmúltban. A csarnokban 10 és 25 tonnás daruk mozgatták az alkatrészeket, a közeljövőben megtartják a gyár bokrétaünnepségét is – fejtette ki az eseményen Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója.

 

A bejárás résztvevő (zaol.hu)

Palkovics László kiemelte: a Zalaegerszegen mintegy 60 milliárd forintból épülő Lynx-üzem az új high-tech védelmi iparág megteremtésének egyik jelentős pillére.

Az üzemben a világ legmodernebb páncélozott harcjárműveit gyártják majd 2023-tól

- tette hozzá.

A több, mint 15 ezer négyzetméteres épülő üzemről az eseményen szintén felszólaló Vigh László országgyúlési képviselő elmondta: a fejlesztés a beszállítókat is beleértve akár félezer új munkahelyet hozhat létre.

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.KÉSZ CsoportSzabadics Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Óbuda GroupZalaegerszeginnovációüzemépítésMost-Épker Kft.

Hírlevél

Hirdetés