2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Innováció és egészségmegőrzés: magyar fejlesztésű padló segíti az allergiások hétköznapjait
Fotók: Graboplast

Innováció és egészségmegőrzés: magyar fejlesztésű padló segíti az allergiások hétköznapjait

magyarepitok.hu

2023.08.09. 10:20 - Bíró Beáta

A Graboplast saját, Magyarországon gyártott antiallergén termékeit közületi és sportcélú felhasználásra is ajánlják.  

Hirdetés

Nem tartalmaznak allergén anyagot a Graboplast által kifejlesztett burkolatok, így azokat allergiások is használhatják – ezt állapította meg a német ECARF Intézet. Az Európai Allergiakutató Központ antiallergén tanúsítványát a Graboplast számos saját közületi, valamint sportcélú felhasználásra kifejlesztett, Magyarországon gyártott terméke szerezte meg.

A minősítés megszerzésével az önfertőtlenítő Silver Knight padló- és falburkolat mellett a Graboplast további termékei előtt nyílhat meg az út a különböző intézményekben történő felhasználás felé. A tanúsítvány mindemellett azért is előnyös, mert az ECARF-minősítés előnyt jelent a nemzetközi beruházási projektek elbírálásánál, ahol a döntési folyamatban magasabb pontszámot érnek el a tanúsítvánnyal rendelkező padlótípusok.

 

 

Az ECARF-minősítéssel rendelkező antiallergén termékek között megtalálhatóak lakossági, közületi és sportpadlók is, így a közel 120 éves vállalat győri, tatabányai és kecskeméti üzemében is gyártanak a most elismert olyan termékekből, mint a Silver Knight, Grabo Sport Variuse vagy Acoustic padlótípusok.

 

A gyártó cég tornatermek, iskolák, kórházak, irodák, éttermek, hotelek, boltok, szórakozóhelyek és tömegközlekedési járművek számára ajánlott burkolataink jellemzője, hogy egy, vagy több tulajdonságuk tekintetében többet nyújtanak az átlagnál. Ez a speciális tulajdonság, illetve többlet érték, lehet például kopásállóság, hangszigetelés, lángállóság, tartósság, ízületkímélés, csúszásmentesség stb. Mindez annak érdekében, hogy minél inkább megfeleljenek az alkalmazási terület és a felhasználók igényeinek.

 

 

A speciális padlógyártás terén Közép-Európában meghatározó Graboplast júniusban jelentette be, hogy újabb modern technológiára építő üzemegységgel bővíti tatabányai gyáregységét: a 2400 négyzetméteres új üzemmel lehetővé vált a Graboplast számára az új típusú, innovatív SPC (Stone Polymer Composite) padlóburkolatok gyártása, amelyek mind lakossági, mind közületi felhasználásra alkalmasak. A több mint 1,1 milliárd forintból megvalósult beruházás által kialakított üzem jelenlegi éves kapacitása 500 ezer négyzetméter, mely a későbbiekben tovább bővíthető.

Iparági hírekGraboplast Zrt.padlógyártásinnovációECARF-minősítés

Hírlevél

Hirdetés