2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Új játszótérrel segítette a Duna Bonum a szolnoki Autizmus Centrumot

Új játszótérrel segítette a Duna Bonum a szolnoki Autizmus Centrumot

magyarepitok.hu

2023.10.26. 15:55 - Hegedűs Gergely

Az alapítványhoz beérkezett megkeresés után nem csupán az eszközök beszerzését vállalták fel, hanem a játszótér felépítését is véghez vitték.

Hirdetés

Egy új játszótér kialakításával támogatta a Duna Bonum Alapítvány a szolnoki Autizmus Centrumot. A Szíjj László által létrehozott alapítvány segítségnyújtása a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében valósult meg, ennek során négy darab játszótéri elemet és négy padot hoztak létre a Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola Autizmus Centrumának udvarán. Mindezek mellett új járdaburkolatokat és 60 négyzetméternyi ütéscsillapító gumilap burkolatot építettek.

 

 

A Duna Bonum Alapítvány jóvoltából az eszközökre és a tér kialakítására több mint 10 millió forintot szánt a szolnoki intézmény. A játszótér ünnepélyes átadóján Dr. Ónodi Barna, az alapítvány szóvivője elmondta, a szervezetük ars poeticája, bármekkora is az általuk nyújtott támogatás összege, a legfőbb céljuk az, hogy ez a támogatás érezhető legyen azok számára, akik azt kapják. Elárulta, néhány hónappal kapták meg a megkeresést ezelőtt Bóka Barbarától, az Autizmus Centrum vezetőjétől, aki részletesen és fontosság szerint súlyozva fejtette ki levelében, hogy mire van szükségük. „Természetesen a teljes támogatásról döntöttünk, ugyanakkor nem csak a játékelemek beszerzését vállaltuk el, hanem a kivitelezést is” – ismertette a szóvivő.


Az örömforrás elengedhetetlen a gyerekeknek

Az átadón Dr. Kállay Mária országgyűlési képviselő is részt vett, aki rámutatott, mérhetetlen gyermekszeretet és gondoskodás jellemző a szóban forgó tagintézményre, ahol a dolgozóknak küldetése van. Ehhez kapcsolódva Szalay Ferenc polgármester kifejtette, Szolnokon természetes dolog, hogy a fogyatékossággal élő gyermekekkel és felnőttekkel is foglalkoznak. Hajnal Ferenc, intézményvezető mindezt azzal egészítette ki, hogy az örömforrás elengedhetetlen a gyerekeknek, az új eszközök pedig éppen ezt az az önfeledt örömszerzést és az ugyanennyire fontos testmozgást segítik.

 

 

A szóban forgó kivitelezésről a magyarepitok.hu részletes tájékoztatást kért a Duna Aszfalt projektvezetőjétől. Kiticsics Zoltán lapunknak elmondta, a munka a meglévő játékok elbontásával, a kialakítandó játszótér alapterületéhez szükséges földkitermeléssel, illetve a beton és a térkőjárda felbontásával kezdődött. Ezután felállításra kerültek az új játszótér elemei. A projekt az új járdaburkolatok kialakításával és játékok körüli eséscsillapító gumilap alapozásával folytatódott, majd a gumilapok felragasztásával és a terep rendezésével zárult.

Galéria

Iparági hírektársadalmi felelősségvállalásDuna Bonum AlapítványDuna Aszfalt Zrt.Szolnok

Hírlevél

Hirdetés