2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Folyamatosan érkeznek Münchenbe Dombóvárról és Pécsről a modern fémszerkezetek
Fotók: AGO-Steel

Folyamatosan érkeznek Münchenbe Dombóvárról és Pécsről a modern fémszerkezetek

magyarepitok.hu

2023.11.30. 13:40 - Szabó Ákos

Az AGO-Steel nemzetközi piacon terjeszkedik.

Hirdetés

A dombóvári AGO-Steel Kft. és pécsi B. K. N. Metál Kft. konzorciumban gyárt 280 tonnányi fémszerkezetet (50-50 százalékos megosztásban) az ipari vízügyi eszközök vezető német gyártói közé tartozó Mayr & Wolfram GmbH-nak. Mint Schilli Tímeától, az Ago-Steel Kft. gazdasági vezetőjétől megtudtuk, a megrendelés első üteme már el is készült és november végén el is indították Münchenbe a szállítmányt.

„A Mayr & Wolfram közel 40 éve fejleszti és gyártja termékeit, ezeket több mint 20 országban használják. A kivitelezés folyik, a szállítás folyamatos, várhatóan összesen 3 hónap alatt zárul a tőlük érkezett megrendelésünk teljesítése”

– tette hozzá.

 

Fotók: AGO-Steel

 

Az exportpiacban is gondolkoznak

Agócs Miklós, az Ago-Steel cégvezetője a dombóvári vállalkozás nemzetközi piacon való terjeszkedésről és a projekt további részleteiről adott bővebb tájékoztatást lapunknak. Egyrészt hangsúlyozta: cége és a B.K.N. Metál Kft. között kifejezetten jó az együttműködés. „Nagyon jó szakmai kapcsolat alakult ki – a régi ismeretség okán is – Sulcanj Zsolttal, a B.K.N. Metál Kft. vezetőjével. Az ő meghívására érkeztünk abba a környezetbe, amely megnyitotta számunkra a nemzetközi lehetőségekhez vezető utakat.”

Hozzátette: a B.K.N. Metálnál nem is kívánhattak volna jobb mentort az export szövevényes világának megismeréséhez. „Ők már rutinosan mozognak ezen a terepen, ami köszönhető számtalan nemzetközi projektjüknek: dolgoztak Svájcban, Ausztriában, Belgiumban és Németországban is.”

 

 

Lézertechnológiával dolgoznak tűpontosan

Ezt követően a munkálatok során felhasznált technológiáról tudtunk meg bővebb részleteket. Az AGO-Steel a gyártáshoz többek között lézertechnológiát alkalmazó gépeket, és CNC élhajlítót is használ, illetve külön kiemelték:

a csőlézerrel és a lézervágó asztal segítségével kiemelkedő minőségű munkát tudnak biztosítani, mivel a gyártmányokat sorjamentes vágási felület és nagy méretpontosság jellemzi, ugyanakkor minimális az anyagveszteség és a hőbevitel.

Agócs Miklós elmondta még: az Ago-Steel a projektben abban is fejlődési lehetőséget lát, hogy megtanuljon tűpontosan együttműködni a partnerével - jelen esetben a B.K.N. Metál Kft.-vel. „A folyamatok összehangolása, a harmonikus kooperáció, kölcsönös segítéssel megvalósuló közös fejlődés és a végtelen számú önellenőrzés embert próbáló, ugyanakkor nagyon szép feladat.”

 

 

A rend a lelke mindennek

Egy másik sikeresen vett kihívás szintén az együttműködés területén merült fel: a német partner rendszerető, „Ordnung muss sein"-szemléletének az Ago-Steel cégvezetője elmondása szerint a kötelezettségek teljesítésével, a pontossággal, a kemény munkával és az őszinteséggel tudnak megfelelni.

Végezetül kifejtette: a jövőben is szívesen dolgoznának együtt tovább ebben a felállásban, sőt a gyártáson túl a helyszíni szerelési feladatokra is szeretnének majd szerződést kötni.

 

 

Galéria

Iparági hírekAGO-Steel Kft.B. K. N. Metál Kft.DombóvárPécsMünchenacélszerkezet gyártás

Hírlevél

Hirdetés