2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Magyar építőipari gyártó adta át Olaszországban új üzemét
Fotó: Masterplast

Magyar építőipari gyártó adta át Olaszországban új üzemét

magyarepitok.hu

2023.11.28. 14:25 - Szabó Ákos

A Masterplast beruházása mintegy 3 millió euróból valósult meg.

Hirdetés

Új polisztirol hőszigetelőanyag-gyártó üzemben kezdi meg a termelést a Masterplast Észak-Olaszországban – írja közleményében a magyar tulajdonú vállalat. Kifejtik: így már öt országban folytatnak gyártási tevékenységet és az utóbbi két év fejlesztései révén megháromszorozták a hőszigetelőanyag gyártási kapacitásukat.

A Masterplast legújabb gyártóüzemét a Reggio Emilia megyében található Calerno városában létesítette, ahol egy meglévő ipari létesítménybe telepítették a gyártástechnológiát.

A zöldmezős beruházás építési igényének kiváltásával mérséklődött a beruházási költség, továbbá a fejlesztés időigénye is csökkent. Az alkalmazott technológia jól skálázható, ami segíti a hatékony működtetést és a gyors alkalmazkodást a változó piaci igényekhez.

 

Jó lehetőségeket lát az olasz piacon a Masterplast

A projekt értéke mintegy 3 millió euró, a fejlesztés finanszírozását a vállalat saját forrásaira alapozva és a helyi beruházás-ösztönzési támogatási lehetőségeket igénybe véve valósította meg. Az olasz leányvállalat piaci tevékenysége elsősorban a saját gyártású hőszigetelő termékek kereskedelmére fókuszál, amit a hatékony értékesítési és logisztikai rendszer felépítése is támogat.

 

Tibor Dávid, elnök - Masterplast Nyrt, Andrea Magnani igazgató- Masterplast Italia Kft., Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár - Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A Masterplast előrejelzése szerint a teljes kapacitás értékesítése esetén a gyár évi 15 millió eurós többlet árbevételt hozhat a vállalat számára. Az elmúlt években Olaszországban erőteljesen bővült a piac, köszönhetően a „Superbonus” hőszigetelési programnak, amely jelentős keresletet generált a szigetelési rendszerek iránt. A társaság a továbbiakban is élénk keresletet vár az olasz piacon, figyelembe véve, hogy az ország épületállományának jelentős része szigeteletlen és alacsony energiahatékonyságú.

„Az épületek energiafogyasztásának mérséklése az egyik legfontosabb eleme a zöld átállásnak, hiszen a legtisztább és legolcsóbb energia az, amit nem pazarlunk el. Az EU energiapolitikai és karbonsemlegességi céljainak megvalósításánál is fontos elem az épületek energetikai korszerűsítése, ami a REPoweEU és „Fit for 55” és programokban is jelentős szerepet kap. Az évtized közepére jelentős kapacitásokkal fogunk rendelkezni a műanyag és ásványi alapú hőszigetelőanyagok gyártásában egyaránt, ami biztosítja számunkra a piaci pozícióink erősítését”

– hangsúlyozta Tibor Dávid, a cégcsoport elnöke.

Iparági hírekMasterplastOlaszországépítőipari cégeképítőanyagok

Hírlevél

Hirdetés