2024.09.12, Csütörtök
Kibővült létszámmal indult el az ötödik Duna Group Szabadegyetem - FOTÓK
Fotók: Duna Group

Kibővült létszámmal indult el az ötödik Duna Group Szabadegyetem - FOTÓK

magyarepitok.hu

2024.08.17. 07:58 - Bíró Beáta

Egyre népszerűbb a mérnökjelöltek szakmai nyári egyeteme, idén pár nap alatt beteltek a helyek.

Hirdetés

Rendkívüli érdeklődés övezte az immár ötödik alkalommal megrendezett, idén augusztus 16-18. között zajló Duna Group Szabadegyetemet: már jóval a jelentkezési határidő vége előtt beteltek a helyek a prominens rendezvénysorozatra. A háromnapos szakmai workshopon építőmérnök, építész, vízépítőmérnök, geodéta, térinformatikus, gépész és IT területek hallgatói vesznek részt. Idén már a határon túlról is érkeztek egyetemisták. Az esemény fókuszába ezúttal is a hightech gépek és technológiák által zajló infrastruktúra-fejlesztést helyezik a szervezők.

 

A fotóra kattintva galéria nyílik

 

Mint minden évben, idén is fontos szempont volt, hogy a fiatal mérnökjelöltek projekthelyszíneken szerezzenek személyes tapasztalatokat, emellett központi szerepet kap a digitalizáció és az InfraBIM témaköre.

A közel 50 szerencsés fiatal a program során a legjobb hazai szakemberektől hallgathat előadásokat, sőt, testközelből figyelhetik meg Magyarország legizgalmasabb infrastrukturális kivitelezési munkálatait: bejárhatják az M44-es autópálya építését és a Duna Aszfalt lakiteleki központi aszfalt-laboratóriumát.

 

 

A program érdekes eleme a Szolnok melletti Milléren található, európai viszonylatban is egyedülálló, új Árvízvédelmi Gyakorlóközpont megtekintése. A létesítményt a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság egykori főmérnökéről, Karcagi Gáborról nevezték el.

 

A kötetlen programok új kötelékeket hoznak létre

A magas színvonalú szakmai tapasztalatszerzésen túl a rendezvény nem titkolt célja az is, hogy a felszabadult hangulatú programokon hosszútávú, későbbi karrierjük során gyümölcsöző kapcsolatokat alakíthassanak ki egymással a hallgatók, egy támogató közösséget építve.

 

 

Visszajelzés értékű, az elmúlt négy év legnagyobb elismerése a szervezők számára, hogy pár nap alatt beteltek a helyek az ötödik Duna Group Szabadegyetemre. Vagyis a hallgatók életre szóló élményekkel térnek haza és viszik hírét ennek az egyedülálló kezdeményezésnek.

 

Galéria

Iparági hírekDuna GroupDuna Group SzabadegyetemDuna Group TehetséggondozásDuna Aszfalt Zrt.M44-esárvízvédelemszabadegyetemBIM

Hírlevél

Hirdetés