2024.10.05, Szombat
Az Óbuda Group egyesíti a tervezési és projektmenedzsment működési területeit
Fotók: Óbuda Group

Az Óbuda Group egyesíti a tervezési és projektmenedzsment működési területeit

Óbuda Gruop

2024.10.03. 10:47

A több mint 35 éves múltra visszatekintő Óbuda Group, a magyarországi építőipar egyik meghatározó szereplője egyesíti a tervezői és mérnöki működési területeit.

A vállalatcsoport elkötelezett a korunk kihívásainak megfelelő szemléletmód és innovatív megoldások mellett. A megrendelői oldalról egyre inkább alapelvárás az Óbuda Group működési területei által kínált szolgáltatások komplex módon és egységes fellépéssel való nyújtása és az integrált keretek biztosítása, ennek további elmélyítése érdekében született meg a döntés az egyesítésről.

Ezzel a lépéssel a cégcsoport a magasan képzett szakértői gárdája szinergiáit kívánja erősíteni, továbbá fókuszba helyezni a sokrétű szolgáltatási palettát és a hatékony együttműködési struktúrát, mind hazai, mind nemzetközi ügyfelei számára.

„Örömmel jelentem be az egyesítési döntésünket, mely egyrészt megnövelt értéket képvisel az ügyfeleink és partnereink számára, másrészt támogatja a vállalatunkat a rendelkezésre álló együtthatások eredményes kamatoztatásában. Az ingatlanfejlesztések, nagy ipari beruházási projektek által igényelt komplex szolgáltatási csomagunk egy kézben való összpontosítása, a kapcsolattartás gördülékenysége, a kiterjedtebb felelősségvállalás és a hatékonyság kiaknázása mind hozzájárulnak a partnereink sikereihez. Ez a stratégiai jelentőségű lépés alapos elemzés, átvilágítás és gondos mérlegelés eredménye. Ahogy azt a think ahead szlogenünk is tükrözi, előre gondolkodunk, és átfogó megoldást nyújtunk.” - mondta Kálmán Péter, az Óbuda Group vezérigazgatója.

 

Kálmán Péter - vezérigazgató, cégvezető​

 

Az egyesítés során a cégcsoportba tartozó Óbuda Építész Stúdió Kft. és az Újlak Mérnökiroda Kft. jogutódlással beolvadnak az Óbuda-Újlak Zrt.-be, változatlan tulajdonosi szerkezet mellett. A cégcsoport többi leányvállalatát az egyesítés nem érinti. Az egyesülés várhatóan 2024. december 31-ig lezárul.

Az Óbuda Group vezetősége:

  • Lipcsei Gábor – elnök
  • Kálmán Péter – vezérigazgató, cégvezető
  • Germán Géza – vezérigazgató-helyettes, cégvezető, tervezési üzletág
  • Horváth Gábor – vezérigazgató-helyettes, cégvezető, projektmenedzsment üzletág

Az Óbuda Group sikerének kulcsát stabil háttere és több évtizedes tapasztalata jelenti. Az elmúlt évtizedekben a cégcsoport a nagy német iparvállalatok működési modellje alapján alakította ki munkamódszerét.

 

Lipcsei Gábor - elnök​

 

Megbízható szakmai partnerként a már megszokott kiemelkedő minőségben több mint 250 főből álló csapat támogatásával szolgálják ki az ügyfeleiket Magyarországon egyedülállóan magas színvonalon, egy kézben tartva a tervezési és lebonyolítási feladatokat. Az EPCM (Engineering Procurement Construction Management) szolgáltatásuk keretében az összes, projekttel kapcsolatos mérnöki feladatot az üzleti területek szoros együttműködésben látják el, ezzel megerősítve a vezető pozíciójukat a tervezés és mérnöki szolgáltatások területén.

 

Germán Géza – vezérigazgató-helyettes, cégvezető, tervezési üzletág

 

Emellett a vállalatcsoport számos alkalommal ültetett a hazai gyakorlatba elsőként innovatív módszereket és eljárásokat, a szakmai közösség aktív szereplőjeként egyetemi képzéseken és iparági fórumokon igyekszik átadni az évek során felhalmozott tudást.

 

Horváth Gábor – vezérigazgató-helyettes, cégvezető, projektmenedzsment üzletág

 

Az Óbuda Groupról röviden

Az Óbuda Group Magyarország egyik meghatározó tervező, mérnöki szolgáltató és projektmenedzsment vállalata. A cégcsoport több mint 35 éves fennállása alatt több mint 1000 sikeres ingatlanfejlesztési, építési projektben működött közre Magyarországon és külföldön. A cégcsoport nagy volumenű, összetett technológiai igényű projektekre, így irodaházak, szállodák, bevásárlóközpontok, infrastruktúra-fejlesztések, ipari létesítmények és energetikai beruházások megvalósítására specializálódott. A teljesség igénye nélkül olyan magas minőséget képviselő beruházásokban vett részt, mint a Magyar Zene Háza, a Párisi Udvar Hotel, a Néprajzi Múzeum, az Emerald Residence, a MOL Campus, a Magyar Telekom Székház, a Puskás Aréna, a Nemzeti Atlétikai Központ, az MVM Dome, a Bozsik Stadion, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár, a győri Audi gyár vagy a debreceni CATL gyár.

További információ az Óbuda Groupról a díjnyertes weboldalukon érhető el: obudagroup.com

Iparági hírekÓbuda Group