2024.05.20, Hétfő
Itt tart a szombathelyi sportkomplexum építése
kép: haladasstadion.hu, vaol.hu

Itt tart a szombathelyi sportkomplexum építése

vaol.hu

2016.05.30. 11:02 - Antal Zsófia

Hatezer köbméter betont épített be március óta a ZÁÉV és a Swietelsky a Haladás új sportlétesítményének alapjaiba és szerkezetébe. A gerendarácsok építése is zajlik, a munkák várhatóan 2017 nyarán fejeződnek be.

Hirdetés

Miután márciusban a kivitelező Swietelsky és ZÁÉV elbontották a régi stadion épületét, megkezdődtek a teljes mértékben állami támogatásból megvalósuló új komplexum építési munkálatai. A Rohonci úton az elmúlt időszakban napi 100-200 köbméter betont dolgoztak be az alapokba illetve az épületszerkezetbe. Mostanra 6000 köbméter kötőanyag szilárdítja az új sportlétesítmény alapjait.

Míg a sportkomplexum csarnokában a gerendarács szerkezetépítési munkák, valamint a gerendarácsok közti kazetták feltöltése befejeződött, hasonló munkafolyamatok kezdődtek a leendő VIP épületrészen. A jövőbeli stadionnál pedig a tömbalapozással párhuzamosan elstartolt a talpgerendák vasszerelési munkája.

Folyamatosan halad a kitermelt, feltöltésre alkalmatlan föld lerakóhelyre történő elszállítása, valamint zajlik az alapok és gerendarácsok közti feltöltéshez szükséges homokos kavics anyagbeszállítása és helyszíni deponálása is.

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?stadionépítéssportberuházásokSzombathely

Hírlevél

Hirdetés