2022.08.19, Péntek
Itt tart a szombathelyi sportkomplexum építése
kép: haladasstadion.hu, vaol.hu

Itt tart a szombathelyi sportkomplexum építése

vaol.hu

2016.05.30. 11:02 - Antal Zsófia

Hatezer köbméter betont épített be március óta a ZÁÉV és a Swietelsky a Haladás új sportlétesítményének alapjaiba és szerkezetébe. A gerendarácsok építése is zajlik, a munkák várhatóan 2017 nyarán fejeződnek be.

Hirdetés

Miután márciusban a kivitelező Swietelsky és ZÁÉV elbontották a régi stadion épületét, megkezdődtek a teljes mértékben állami támogatásból megvalósuló új komplexum építési munkálatai. A Rohonci úton az elmúlt időszakban napi 100-200 köbméter betont dolgoztak be az alapokba illetve az épületszerkezetbe. Mostanra 6000 köbméter kötőanyag szilárdítja az új sportlétesítmény alapjait.

Míg a sportkomplexum csarnokában a gerendarács szerkezetépítési munkák, valamint a gerendarácsok közti kazetták feltöltése befejeződött, hasonló munkafolyamatok kezdődtek a leendő VIP épületrészen. A jövőbeli stadionnál pedig a tömbalapozással párhuzamosan elstartolt a talpgerendák vasszerelési munkája.

Folyamatosan halad a kitermelt, feltöltésre alkalmatlan föld lerakóhelyre történő elszállítása, valamint zajlik az alapok és gerendarácsok közti feltöltéshez szükséges homokos kavics anyagbeszállítása és helyszíni deponálása is.

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?stadionépítéssportberuházásokSzombathely

Hírlevél