2024.06.15, Szombat
Januárig befejeződik a 146 milliárdos gyöngyösi gigaberuházás
fotó és videó: market.hu

Januárig befejeződik a 146 milliárdos gyöngyösi gigaberuházás

mti, magyarepitok.hu

2016.03.02. 11:39 - Hegedűs Gergely

A jövő év első hónapjában indulhat be a termelés az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemében, ahol a tervek szerint évente 5,5 millió gumiabroncsot készítenek. A gyár elindításához eddig több, mint 150 mérnököt és technikust vettek fel, akiket továbbképzésre küldtek Indiába és Hollandiába.

Hirdetés

A cég alelnöke a Genfi Autókiállítás sajtónapján nyilatkozott az MTI-nek a projektről. Neeraj Kanwar elmondása szerint 475 millió eurós (146 milliárd forintos) beruházással indítják el a termelést, az itt készült abroncsok 70 százaléka az európai piacra kerül.

Az indiai gumiabroncsgyártó 146 milliárd forintot fektet be Gyöngyöshalászon, és 975 új munkahelyet hoz létre. A projekt tavaly Magyarország legnagyobb zöldmezős beruházása volt, az építés tavaly áprilisban kezdődött. Cikkünkben a kivitelező Market Zrt. légi felvétele szerepel, melyet idén februárban készítettek az épülő gyár területéről.

A gyöngyösi gyár elindításához eddig több, mint 150 mérnököt és technikust vettek fel, akiket továbbképzésre küldtek Indiába és Hollandiába. A gyárban 5,5 millió személyautóra való és 675 ezer teherautó gumiabroncsot gyártanak majd egy évben, de további igény esetén bővíteni is tudják a kapacitásokat. 

A legmodernebb technológiákkal felszerelt magyarországi üzem kiegészíti a hollandiai egységük gyártását, így az Apollo és Vredestein portfóliójuk minden terméke elérhető lesz az európai piacon. A vezető elmondta, folynak a tárgyalások arról, hogy a régióban jelen lévő autógyártók első szerelésként az Apollo abroncsait használják, erről 2017-re már több autóipari szereplővel is megállapodhatnak.

Neeraj Kanwar elmondása szerint Magyarországon egyelőre csak a gyártórészleg üzemel majd, cégüzemeltetési központ telepítése az országban jelenleg nincs a tervek között.

Galéria

Market Építő Zrt.Mi épül?Gyöngyös

Hírlevél

Hirdetés