2024.06.24, Hétfő
Megnyílt az A-Híd által támogatott szoborkiállítás legújabb tárlata
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Megnyílt az A-Híd által támogatott szoborkiállítás legújabb tárlata

magyarepitok.hu

2017.04.26. 11:55 - Antal Zsófia

Huszonhárom kortárs művész szobrai láthatók szeptemberig Budapesten, a Stefánia Palota kertjében.

Hirdetés

A Magyar Kultúra Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium és az A-Híd Zrt. hármas összefogásában tavaly nyílt meg először a Stefánia Szoborpark, amely egy, a kortárs szobrászművészet irányzatait bemutató, évente két alkalommal megújuló tárlat. Az október óta nagy sikert aratott első, őszi kiállítást most követi a tavaszi, mely péntek óta látogatható.

A képre kattintva galéria nyílik!

A Honvéd Kulturális Központban tartott nyitórendezvényen Klacsmann Péter, a kiállítás kurátora mutatta be a támogatókat és az alkotókat. A Honvédelmi Minisztériumot Baráth Ernő ezredes, dandárparancsnok képviselte, aki hangsúlyozta: a honvédség számára nagy öröm, hogy segíthetnek a kultúra támogatásában. Wohlmuth István, a Belváros-Lipótvárosi Önkormányzat kulturális tanácsnoka a már másodjára megnyíló tárlat kapcsán a hagyományteremtés fontosságát emelte ki.

Dombóvári Éva, az A-Híd Zrt. marketing és PR vezetője Kant idézettel kezdte beszédét: „Szép az, ami érdek nélkül tetszik.” Elmondta, az A-Híd Zrt. azért támogatja anyagilag és erkölcsileg is ezt a kiállítást, mert mindannyian szeretnénk egy szebb, élhetőbb világban élni. Méltatta a művészeket, akik alkotásaik segítségével pontosan meg tudnak jeleníteni egy-egy érzelmet, mondanivalót. Így sokszor érezhetjük személyesnek üzenetüket.

Dombóvári Éva, az A-Híd Zrt. marketing és PR vezetője

A megnyitó beszédek után a szobrászművészek - köztük például Ézsiás István, Gyurcsek Ferenc, Mata Attila, Móder Rezső, Mosonyi Tamás, Restyánszki Attila, Szabó Tamás, Szűcs Tamás, Varga József, Varkoly László és Vizsolyi János - virtuális tárlatvezetés keretében mutatták be alkotásaikat.

A kiállítás ingyenesen látogatható 2017. szeptember 30-ig.

Galéria

A-Híd Zrt.Képriportkiállítás

Hírlevél

Hirdetés