2024.03.29, Péntek
Sikeres várost modellez a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztés
magyarepitok.hu

Sikeres várost modellez a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztés

magyarepitok.hu

2018.09.10. 09:26 - Regon

Mint ismeretes a Tópark Közép-Európa egyik legnagyobb, Magyarország legnagyobb komplex és egyben legkülönlegesebb ingatlanfejlesztése.

Hirdetés

Magyarország legnagyobb és egyik legkülönlegesebb ingatlanfejlesztése a Tópark, mely nem csupán épületkomplexum, hanem egy sikeres várost modellező élettér. A 2019 végéig felépülő 300 lakás, több mint 50 ezer négyzetméternyi iroda és 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi egység mellett óvoda, szálloda, és konferenciaközpont épülnek fel itt egy Margitsziget nagyságú tó mellett, ragyogó megközelíthetőséggel, saját autópálya lehajtókkal, közvetlen buszjárattal.

Az M0-M1-M7 találkozásánál található fejlesztés a fővárosban irodát keresők és a metropolisz vonzáskörzetében bázist építők számára is érdekes lehet, hisz a Budapesten állandósult dugók és parkolási nehézségek a városközponton kívül eső fejlesztések felé irányítják a bérlők egyre jelentősebb hányadát. Ezért is volt fontos, hogy a Tóparkban elsőként készüljenek el a saját autópálya lehajtók, a komplex belső úthálózat és a háromezer parkoló.

 

Megváltoztak az irodát keresők igényei

Míg korábban az elhelyezkedés és a megközelíthetőség volt a fontos az irodát keresők számára, ma a költséghatékonyságot, az optimális helykihasználást, sőt már a környezettudatosságot is a legfontosabb szempontok közé sorolják. A Tóparkban épülő ingatlankomplexum zöldenergia felhasználásával éppen ilyen megoldásokat kínál.

Építészeti megoldásai a kifejezetten kis területet igénylők számára is alkalmassá teszik: akár már 150 négyzetmétertől bérelhető jól elszeparálható irodaterület. Nem az irodapiacon megszokott uniformizált miliő, hanem kellemes élettér jellemzi. A bérbe vehető területek nem egy nagy házban, hanem nyolc, földszint plusz négyemeletes épületben helyezkednek el, amire a sűrűn beépített városbelsőben már nincs lehetőség. Így az 1000 és 2000 négyzetméter közötti szintterületek sokkal jobb lehetőséget kínálnak az elszeparálódásra, illetve, arra, hogy az egy szinten nagyobb területet kereső bérlők is megtalálják az igényüknek megfelelő irodát.

 

Bombabiztos áram- és internetellátása lesz az épületeknek

Az első ütemben 15 ezer négyzetméternyi A+ kategóriájú irodaterület kerül a piacra, a második ütemben pedig újabb 40 ezer négyzetméter készül el. A fejlesztő az épületek áramellátását nem a megszokott egy helyről, hanem négy oldalról, egymástól független áramforrásból biztosítja, így ha három oldalon valamiért áramszünet következne be, a bérlők akkor sem észlelnének semmit, az áramellátásuk folyamatosan biztosított. Gyakorlatilag ugyanez a helyzet az internet kapcsolattal is. Három oldalról – más-más hálózatról – érkezik az irodapark internet szolgáltatása, ami nem mellesleg korlátlan – s a ma ismert legnagyobb és leggyorsabb adatforgalmat teszi lehetővé.

Galéria

Kirakatautópályaúj építésű lakásokúj építésű ingatlanokingatlanfejlesztésTörökbálintiroda

Hírlevél

Hirdetés