2024.03.19, Kedd
Így támogatja a Terrán a korszerűsítést
Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Így támogatja a Terrán a korszerűsítést

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

2022.11.21. 08:00

A rezsiköltségek nagymértékű emelkedése az ingatlanpiacot sem kíméli: a korszerűtlen, szigetelés nélküli házak sokkal nehezebben értékesíthetők, mint a tiszta energiát hasznosító otthonok. Utóbbiak kelendőbbek és magasabb áron találnak gazdára, ezért az energetikai fejlesztések igénye folyamatosan nő, ami további piaci potenciált jelenthet a szakemberek számára is. A Terrán környezettudatos megoldásokkal és hasznos információkkal segíti a felújítás folyamatát.

Egy, az ingatlanpiac őszi állapotát vizsgáló felmérés szerint az energiaárak drasztikus emelkedése az ingatlanpiacot is komolyan érinti. Megnőtt a felújítatlan, szigetelés nélküli házak kínálata, értékesítésük azonban jelentősen nehezebb lett, illetve irányáruk 5-10 százalékkal csökkent. Ezzel ellentétben a tiszta energiát hasznosító ingatlanok kereslete megemelkedett, ami az energetikai korszerűsítés iránti igényt is növelte.

Felújítani, modernizálni tehát rövid- és hosszútávon is megtérülő befektetés.

 

Fotók: Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

 

Energetikai fejlesztés a Terránnal: MediCOMFORT, Generon

Ahogy az ismert, a tetőszerkezetben elhelyezkedő hőszigeteléssel csökkenthető az épület hővesztesége, a felhasznált energia mennyisége, megőrizhető a lakótér komfortos klímája.

A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszerét PIR-táblák alkotják, melyek a szarufák felett elhelyezve és összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT termékcsalád különböző típusai felújításhoz és újépítéshez egyaránt használhatóak. 

Az optimális tető-hőszigetelés mellett a Terrán saját megoldással rendelkezik a zöldenergia-termelésre, méghozzá a Terrán Generon napelemes tetőcserép formájában, ahol minden egyes cserép külön szolárpanelként működik, azaz tökéletesen belesimul a tető síkjába, így biztosítva modern, prémium megjelenést. A betoncserépbe integrált napelem mára közel 400 épületnél bizonyított, ami megközelítőleg 190 000 beépített modult jelent.

 

 

A Terrán tájékoztat és támogat a döntésben

A több mint száz éves Terrán a környezettudatosság mellett abban is elkötelezett, hogy a vásárlók mellett a szakemberek számára is elérhető tudásanyagot biztosítson.

A gyártó saját weboldalán egy kifejezetten építészeknek szóló platformot is létrehozott, ahol a termékek általános műszaki bemutatása mellett részletes információ található a komplett Terrán tetőfedő rendszerről.

Az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn a széleskörű felhasználói igényeknek megfelelve egy komplex tervezéstámogató felületet kínál, amelynek segítségével minden releváns, fontos információ elérhető. A speciális beépítési alapadatok mellett, fotorealisztikus látványkép is készíthető.

Az AddOn nemrégiben nemcsak megújult, hanem ki is egészült: már a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is naprakész, részletes tervezői információk érhetők el, a napelemes tetőcserép a tervekbe illeszthető, és ráhelyezhető a megrajzolt tetőre, így a látványterven a Terrán Generon esztétikai előnye is megtapasztalható.

 

 

Galéria

KirakatTerrán Tetőcserép Gyártó Kft.Terrán Generonnapelemes tetőcserépnapelemmegújuló energiahőszigetelés