2024.03.19, Kedd
Videón mutatjuk a Lőkösháza és az országhatár közötti bal vágány bontását
Fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Videón mutatjuk a Lőkösháza és az országhatár közötti bal vágány bontását

magyarepitok.hu

2022.08.17. 07:30 - Kolinek Nóra

A V-Híd Zrt. kivitelezésében megvalósuló szakaszon már új vágányon közlekedhetnek a vonatok az országhatár és Lőkösháza között. Megtörtént a régi pálya bontása is, melynek helyére új épül majd.

Hirdetés

A Békéscsaba–Lőkösháza szakasz fejlesztésének alapkőletételére 2021 decemberében került sor. A projekt megközelítőleg 30 kilométer hosszú vasúti pályát érint a két település között. A teljes szakaszon átépül a már meglévő vasúti pálya, a nyíltvonali szakaszokon új, második vágányt építenek ki, továbbá elvégzik a kapcsolódó biztosítóberendezési és távközlési munkákat.

A projekt további részleteiről és haladásáról múlt hónapban részletes beszámolóval jelentkeztünk.

Most videón mutatjuk be, ahogy a V-Híd Zrt. saját tulajdonú SMD 80 átépítő géplánca a bal vágány bontását végzi az országhatár irányából Lőkösháza felé a nyíltvonali szakaszon.

Ahogy megírtuk Magyarország és Románia között új vágánykapcsolat létesült, amelyen jelenleg a vonatforgalom zajlik, így bontás közben is az új vágányon a vonatforgalom fenntartása folyamatosan biztosított.

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló vasúti pálya és biztosítóberendezés korszerűsítését a BL 2020 Konzorcium (vezető: STRABAG Rail Kft., tag: V-Híd Zrt.), míg az ETCS L2 vonatbefolyásoló rendszer kiépítését a Thales Austria GmbH végzi. A vasúti pálya és biztosítóberendezés projekthez, valamint az ETCS L2 beruházáshoz kapcsolódó, tanúsítási folyamatok elvégzéséhez szükséges NoBo, DeBo megfelelőségértékelést és az ETCS L2 projekt kapcsán az AsBo független kockázatértékelést a RailCert Hungary Kft. látja el. A műszaki ellenőri feladatok elvégzése a BÉKÉS VASÚTI MÉRNÖK Konzorcium (vezető: UTIBER Kft., tag: FER-MAN Mérnöki Tanácsadó Kft.) segítségével valósul meg. A biztosítóberendezések telepítése és a felsővezeték-hálózat korszerűsítése a teljes vonalszakaszon a STRABAG Rail Kft. feladata.

Kötött pályaV-Híd Építő Zrt.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagThalesRailCert Kft.Utiber Kft.vasútfejlesztésvasútfelújításBékéscsabaLökösháza

Hírlevél

Hirdetés