2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Fővárosi agglomerációs vasúti fejlesztések tanúsításában vállal szerepet a RailCert Hungary Kft.
Illusztráció: magyarepitok.hu

Fővárosi agglomerációs vasúti fejlesztések tanúsításában vállal szerepet a RailCert Hungary Kft.

magyarepitok.hu

2023.01.12. 10:23 - Kolinek Nóra

A megfelelőségértékelő szervezet a műszaki-szakértői tevékenységével is támogatja a projekteket.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent a budapesti elővárosi vasútvonal-fejlesztésekhez kapcsolódó tanúsítási folyamatokról szóló eljárás eredménye.

A hazai követelményrendszereknek és az uniós előírásoknak megfelelően a vasúti beruházások kapcsán ún. európai közösségi (EK) NoBo és nemzeti szabályozási (NSZ) DeBo megfelelőségértékelési tevékenységet szükséges lefolytatni.

A közlöny információi szerint a fenti eljárások lefolytatását a RailCert Hungary Kft. végezheti el. A vállalat azon kevés szervezetek egyike, amely hazánkban vasúti tanúsítással foglalkozik, fő profilja a megfelelőség- és független értékelés.

A szervezet tevékenysége a fővárosi agglomerációs vasúti fejlesztések alábbi két projektjével bővült:

  • Rákospalota-Újpest−Vácrátót-Vác vasútvonal elővárosi célú fejlesztésének előkészítése;
  • és Kőbánya felső−Rákosliget vasútvonal rekonstrukciója, valamint a Rákos−Gyömrő szakaszon megállóhelyek, állomások létesítése, felújítása és átépítése tervezésének tanúsítása.

A két munka nettó összeértéke 117 millió forint.

 

A tervező és a tanúsító szoros együttműködése elengedhetetlen

A vállalat feladata többek között a tanúsításhoz kapcsolódó műszaki-szakértői tevékenység ellátása, a rendszerelemekre vonatozó EK megfelelőségi nyilatkozatok vizsgálata, hitelesítési eljárások lefolytatása, Közbenső Hitelesítési Nyilatkozatok (ISV-k) kiállítása valamennyi alrendszerre vonatkozóan, valamint az alrendszerek együttműködésének vizsgálata is.

A tanúsító tevékenysége szorosan kapcsolódik a projekt tervezési feladatait végző tervező munkájához, így elengedhetetlen a folyamatos együttműködés, az ütemterv szerinti feladatvégzés és a projektek előrehaladása során a szakmai aktív jelenlét.

Kötött pályaRailCert Kft.vasútfejlesztésVácGyömrőRákosligetKőbánya felsőagglomeráció

Hírlevél

Hirdetés