2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Végéhez közeledik a veszprémi állomásépület felújítása
Fotók: MÁV / Facebook

Végéhez közeledik a veszprémi állomásépület felújítása

MÁV / Facebook

2023.08.28. 11:01 - Kolinek Nóra

Az EKF rendezvénysorozat kapcsán a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MÁV-Volán-csoport stratégiai partnerségi megállapodást kötött, amelynek célja, hogy kölcsönösen segítsék egymást a rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében. 

Hirdetés

Több alkalommal beszámoltunk a veszprémi vasútállomás felújításáról. Az állomást az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva újítják fel, a beruházás 1,105 milliárd forintból, részben hazai költségvetési támogatásból és 355 millió erre a célra elkülönített MÁV saját forrásból valósul meg. A kivitelezést a Vemév-szer Kft. végzi. 

A munkálatok 2023 februárjában kezdődtek, és két ütemben valósulnak meg. Az első ütem július közepén zárult, az utasok már használhatják a felújított utasforgalmi területeket, és a kívül-belül megújult utascsarnokban üzemelő pénztárat.

Fotók: MÁV / Facebook

A MÁV Zrt. közösségi oldalán közzétett friss tájékoztatása szerint jelenleg folyamatban van a beruházás második üteme: a peron felőli részen a homlokzat színezése, az előtető építése, az utascsarnok akadálymentes kijáratának és a peron felületének kialakítása, burkolása.

A nyugati homlokzati részen zajlik a nyári váró kialakítása. Az aluljáró és a terület fedése, valamint a terület burkolása már megtörtént. Az őszi átadásig még a padok kihelyezése, illetve néhány további munkafolyamat van hátra.

Galéria

Kötött pályaVeszprémMÁVEurópa Kulturális FővárosaVeszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális FővárosavasútfejlesztésVEMÉV-SZER Kft.

Hírlevél

Hirdetés