2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Villamosfejlesztés Szegeden: közel egy kilométernyi pálya újul meg
Fotók: Iványi Aurél/szeged.hu

Villamosfejlesztés Szegeden: közel egy kilométernyi pálya újul meg

mti, szeged.hu

2024.03.19. 15:17 - Szabó Ákos

A Dugonics tértől a Szabadkai útig dolgoznak.

Hirdetés

Felújítják a szegedi 4-es villamosvonal pályájának egy részét: a Dugonics tér és a Szivárvány kitérő között 600 méteres, a Pick szalámigyár és a Szabadkai út között pedig 350 méteres szakaszon cserélik ki a síneket. Azokon a helyeken, ahol a pálya állapota szükségessé teszi, a sínek ágyazatát is javítják, emellett betonburkolatot kapnak a gépkocsiátjárók - közölte Koromné Fenyvesi Rózsa önkormányzati képviselő március 19-én, sajtótájékoztatón.

 

 

Május közepén ér véget a munka

A felújítás 169 millió forintnyi önkormányzati forrásból valósul meg - a város az a korábbi években már több mint 100 millió forintot fordított a 4-es villamosvonal rekonstrukciójára. A munka a tervek szerint május 17-ig tart, addig az Anna-kút és Kecskés között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A szeged.hu információi szerint a korszerűsítési munkákat az önkormányzati tulajdonú Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) végzi.

 

 

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás előtt elvégezték a villamospálya melletti fasor részletes felmérését. Kiderült, hogy 12 fát ki kell vágni, három további fa a pusztulás közelébe jutott, kettőt pedig meg kell nyesni. A fák többségét egy gombabetegség, gyökértapló támadta meg.

A kivágottak helyett ötszörös mennyiségben ültetnek új fákat. Olyan fafajokat és változatokat - például ezüst hársat, déli ostorfát, pannon kőrist - telepítenek, amelyek bírják a megváltozott klímát, a nyári aszályt és hőséget - közölte az igazgató.

Kötött pályaSzegedSzegedi Közlekedési Társaság (SZKT)villamoshálózat fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés