2024.04.16, Kedd
Lendületben a magyar tésztagyártó

Lendületben a magyar tésztagyártó

2016.06.16. 12:28 - Hegedűs Gergely

A Gyermelyi Zrt. az elmúlt öt évben több mint 12 milliárd forintot fordított beruházásokra, ezúttal Komárom-Esztergom megyében épített fel egy központot.

Hirdetés

A Gyermelyi Zrt. átadta az 1,6 milliárd forintos beruházással épült növénytermesztési központját a Komárom megyei Szomoron. A cég növénytermesztési ágazata eddig három telephelyről szervezte a földek művelését. Ezt váltja fel a 7,4 hektáron elterülő új központ, amely a megművelt földterület középpontjában, hatékonyan képes megszervezni a versenyképes termelést. Az új telepen kapott helyet egyebek mellett egy óránként 25 tonna kapacitású terményszárító, amelyhez egy automata betárolású 6600 tonna befogadóképességű terménytároló csatlakozik. Része a beruházásnak egy gépműhely, a hozzá tartozó raktárral is.

A most átadott növénytermesztési központot követően 1,5 milliárd forintos beruházással még az idén elkészül egy új takarmánygyár, amely megalapozza a tojástermelés tervezett fejlesztését. Szintén milliárdos értékben, 8500 raklap befogadóképességű raktár is épül az ősszel. Ezt várhatóan a tésztagyár bővítése követi.

A tésztagyártással, liszt és tojás előállításával, valamint vetőmagtermeléssel foglalkozó Gyermelyi vállalatcsoport az alapanyag-termeléstől kezdve a végtermékek értékesítéséig szinte mindent saját kézben tart, piacvezető Magyarországon a tésztagyártásban és a tojástermelésben.

Az 1953-ban alapított, magyar tulajdonban levő cég konszolidált árbevétele 2015-ben 20,5 milliárd forint volt, a beruházásokra 3,2 milliárdot fordítottak. Az elmúlt öt évben pedig összesen több mint 12 milliárd forintból beruháztak.

(mti)

(fotó: gyermelyi.hu)

Galéria

Mi épül?üzemépítésSzomor

Hírlevél

Hirdetés