2024.03.28, Csütörtök
Hatcsillagos szállodát, klinikát és termálfürdőt terveznek Balatonszemesre

Hatcsillagos szállodát, klinikát és termálfürdőt terveznek Balatonszemesre

kapos.hu

2016.08.04. 10:49 - Hegedűs Gergely

A kapos.hu szerint 200 milliárdos gigaberuházásról olasz és horvát befektetőkkel tárgyal a község, ahol már 10 éve készülnek a projektre.

Hirdetés

A Somogy megyei lap egy olyan külföldi befektetésről ír, melyben a balatonszemesi Bagódombon egy 100 ágyas klinika, egy hatcsillagos szálloda, egy termálfürdő és egy nyugdíjas ház épülne fel.

Balatonszemes polgármestere a közelmúltban olasz és horvát befektetőkkel tárgyalt a cikk szerint összességében 200 milliárd forintos beruházásról. Egy 4 műtős klinika, 100 férőhelyes rehabilitációs rész és 6 csillagos 300 fős szálló valósulna meg 5 éves építési határidővel. "Pillanatnyilag ott tartunk, hogy aláírtuk a szerződések nagy részét, további egyeztetések vannak a tervek, a látványtervek tekintetében" - mondta el Takács József, Balatonszemes polgármestere.

A klinika főként a csípő- és térdprotézis-műtétek köré szervezné a vendégkörét. A klinika és a szálloda ötszáz új munkahelyet teremtene. A tervek szerint az egykori balatonszemesi kemping helyén egy termálvízre épülő fürdőt is kialakítanának.

Az önkormányzat 10 éve kezdett neki a nagyszabású projekt előkészületeinek, eddig 150 millió forintot költött a területrendezésre és a termálkútfúrásra a 30 hektárnyi területen.

Mi épül?szállodaberuházásfürdőfejlesztésBalatonszemes

Hírlevél

Hirdetés