2024.03.19, Kedd
Újabb tanterem felújítását támogatta a SWIETELSKY
fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb tanterem felújítását támogatta a SWIETELSKY

magyarepitok.hu

2021.09.22. 15:00 - Bíró Beáta

„Kell, hogy az építőipar és az oktatás segítse egymást” – a partnerséget emelte ki a SWIETELSKY ügyvezető igazgatója a székesfehérvári technikum megújult útépítő tantermének átadásán.

Hirdetés

Újabb tanterem modernizálását támogatta a SWIETELSKY Magyarország Kft. Ezúttal a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Technikumának 48-as oktatóhelyiségét újították fel a „Fogadj örökbe egy tantermet” program keretén belül, amely mostantól hivatalosan is a cég nevét viseli.

A félmillió forintos beruházásban

  • megújult a padló,
  • kicserélték a bejárati ajtót,
  • új dobogó készült,
  • a tanári asztal új borítást kapott,
  • valamint átfestették a táblát és a terem falait is.

Az útépítő tanterem hivatalos átadóján Dr. Oroszné Stefánkó Éva, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Technikumának igazgatója (képünkön) méltatta a SWIETELSKY Magyarország Kft.-vel tavaly indult együttműködést. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben a duális képzésnek köszönhetően még szorosabbra fűzhető a kapcsolat az oktatási intézmény és a vállalat között.

 

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu
A képre kattintva galéria nyílik

 

Az igazgató asszony kiemelte a duális oktatás fontosságát.

„Az ágazati vizsga után a duális partnerek választhatják ki azokat a tanulókat, akik náluk szerezhetnek gyakorlatot, megismerhetik a vállalati kultúrát és versenyképes tudást szerezhetnek” – ismertette.  

 

 

Ahol lehet, segítik a fiatalokat

Hegyi Zoltán, a SWIETELSKY Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és útépítési üzletágának vezetője (képünkön) örömét fejezte ki, hogy a rohanó hétköznapokban van idő megállni és örülni a jó dolgoknak, például átadni egy ilyen szép termet, ami a fiatalok tanulását segíti a jövőben. Célként jelölte meg, hogy a SWIETELSKY - ha csak egy kicsit is, de – javítsa a leendő értelmiségi kör tanulási feltételeit.

 

 

Egymás kölcsönös segítése lehet a megoldás a szakemberhiányra

A cégvezető az építőipar és az oktatás kölcsönös segítségnyújtását hangsúlyozta. Mint mondta:

„Az építőipar csaknem valamennyi ága nagy gonddal küzd. Hiányoznak azok a fiatal műszaki szakemberek, akik aktívan be tudnának szállni a mostani magasépítő boom-ba.”

Hozzátette:

„Mi szakmai körökben azt keressük, hogyan tudnánk a szakmánkat izgalmasabbá, vonzóbbá tenni a fiatalok számára.” 

Az átadó végén a meghívott vendégek és a tanulók meghallgatták Reményik Sándor Az építész fia című versét, majd a diákok birtokba vehették új tantermüket.

A SWIETELSKY Magyarország Kft. korábban egy budapesti kéttannyelvű technikum egyik tantermének felújítását is támogatta, amelyről itt számoltunk be.

 

 

Galéria

SzakképzésSwietelsky Magyarország Kft.szakképzésoktatástámogatásSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés