2024.03.29, Péntek
Jelentős közlekedésfejlesztés indul Szolnokon

Jelentős közlekedésfejlesztés indul Szolnokon

2016.08.15. 14:41 - Hegedűs Gergely

Elsősorban Alcsi városrész fejlesztését célozza a megszavazott 2,5 milliárd forintos keret. Átépül többek között a Zagyva-híd, meghosszabbodik a dr. Sebestyén Gyula körút, akadálymentes infrastruktúra létesül a környéken.

Hirdetés

Két és félmilliárd forintot meghaladó összegű közlekedési infrastruktúrafejlesztés kezdődik Szolnok egy városrésznyi területén - közölte Szalay Ferenc, a város fideszes polgármestere hétfőn.

Az önkormányzat közgyűlése soron kívüli ülésén döntött hétfőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 2,6 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés elindításáról. A várhatóan még idén elkezdődő és bő egy éven át tartó beruházás eredményeként bővül a közlekedési infrastruktúra a Mester úton és környékén.

Ez lesz az első olyan projekt, amelyet a kormány által Szolnoknak biztosított közel 16 milliárdos TOP-keretből finanszíroznak. Az integrált városfejlesztési stratégiában megfogalmazott elképzelésekkel összhangban a támogatás lehetőséget biztosít egy új lakó- és szolgáltató övezet kialakítására és bekapcsolására a települési vérkeringésbe.

Alcsi városrész integrált szemléletű megújításának keretében átépítik és meghosszabbítják a dr. Sebestyén Gyula körutat a Mester útig, csapadékvíz elvezető rendszert és több körforgalmi csomópontot építenek, közvilágítási hálózatot alakítanak ki, valamint szerkezetileg megújul a településrészt a belvárossal összekötő Zagyva-híd, amelynek mindkét oldalán kerékpárút is létesül. A meglévő buszmegállókat felújítják, illetve újakat is létesítenek. A kivitelezés része a kiépülő és megújuló infrastruktúra teljes akadálymentesítése a kerékpárosok, mozgáskorlátozottak és gyengén látók számára.

közlekedésfejlesztésMi épül?Szolnok

Hírlevél

Hirdetés