2024.03.19, Kedd
109 üzletnek jut hely a békásmegyeri piacon, indulhat a kivitelezés
obuda.hu

109 üzletnek jut hely a békásmegyeri piacon, indulhat a kivitelezés

magyarepitok.hu

2016.09.19. 13:20 - Antal Zsófia

Újabb támogatást nyújt a kormány a III. kerületi Heltai Jenő téri piacfejlesztésre, ezúttal a kivitelezésre juttatnak 3,5 milliárd forintot.

Hirdetés

Három és félmilliárd forinttal támogatja a kormány a főváros III. kerületében található Heltai Jenő téri piac fejlesztését – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselője. A miniszter Óbuda-Békásmegyer polgármesterével, Bús Balázzsal tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a várhatóan 2019-re elkészülő beruházás a környék egyik legjelentősebb kiskereskedelmi központja lesz.

A Heltai Jenő tér gazdasági-kereskedelmi célú rekonstrukciójához a kormány korábban már 1 milliárd forinttal hozzájárult, ebből az összegből részben a tervezési, valamint az előkészítési munkák készülhettek el. A most bejelentett 3,5 milliárd forinttal a kivitelezést támogatják.

A sajtótájékoztatón Bús Balázs polgármester elmondta: a 10 ezer négyzetméteren megvalósuló létesítményben az őstermelői piac mellett helyet kapnak más jellegű kiskereskedelmi és szolgáltató tevékenységet folytató vállalkozások is: összesen 109 üzletnek jut majd hely a modern épületben. A kerület vezetésének célja, hogy a békásmegyeri piac kereskedelmi és közösségi szempontból is funkcionális épületegyüttes legyen.

Varga Mihály példaértékűnek nevezte, ahogy Óbuda–Békásmegyer önkormányzatának vezetése összefogja és megfogalmazza az itt élő emberek és közösségek igényeit. A kormány több fejlesztést is támogat a kerületben, így például a néhány hete átadott Váradi utcai Meseerdő Óvoda megépülését, az Árpád Gimnázium energetikai korszerűsítését, valamint a III. Kerületi Torna és Vívó Egylet létesítményének felújítását.

Mi épül?Óbuda-BékásmegyerpiacokNemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Hírlevél

Hirdetés